Fridolina Rolfö väntas starta till vänster i anfallet i kvällens VM-premiär mot Chile.
Fridolina Rolfö väntas starta till vänster i anfallet i kvällens VM-premiär mot Chile.

Rolfö inför VM-premiären: "Känns otroligt bra"

Fridolina Rolfös karriär har kantats av skador, så också det senaste året. Men nu är Bundesligastjärnan redo att kliva fram som Sveriges nyckelspelare i VM.

ANNONS
|

Inhoppet i VM-genrepet mot Sydkorea var kort, lite drygt 20 minuter, men lovade mycket. Fridolina Rolfö spelade fram till Madelen Janogys segermål och visade på den tid hon fick att hon hör hemma i en svensk startelva. I VM hoppas många att det är hon som ska bli tungan på vågen för Sverige.

- Det är roligt att folk känner så. Jag är otroligt förväntansfull och hoppas att jag kan bidra. Sedan handlar det om väldigt många spelare i vårt lag som ska göra det också, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS

Stark vårsäsong

Hennes vårsäsong i Bayern München har varit imponerande, och efter sommaren flyttar hon till Bundesligakonkurrenten Wolfsburg. Det är ett bevis så gott som något på hur högt anseende 25-åringen har i Tyskland.

Men den gångna säsongen har, precis som många av de föregående åren, störts av skador. Under förlägret i Båstad hade hon också individuella pass då kroppen kändes sliten, men nu säger hon sig vara helt skadefri och redo för spel.

Det fanns tillfällen i vintras då hon inte vågade hoppas på det.

- Det är klart att det var en drömtanke som man hade, att få vara här och vara fullt frisk. Men sedan har man haft dagar då man inte har trott att det skulle vara möjligt. Så att … ups and downs.

TT: Hur känns det nu?

- Nu känns det otroligt bra. Jag har egentligen inga tvivel på att det ska gå.

ANNONS

Startar till vänster

Att döma av landslagets öppna träningar i Frankrike kommer Rolfö att starta till vänster i anfallet i kvällens VM-premiär mot Chile i Rennes, framför Chelseabacken Magdalena Eriksson.

- Det fungerar jättebra, vi har spelat väldigt många fotbollsmatcher ihop, ända sedan vi var 15 år. Vi känner varandra väldigt bra på fotbollsplanen. Om det skulle bli så att vi spelar matchen ihop så skulle det vara jätteroligt.

- Och jag trivs bättre till vänster, det gör jag. Jag har haft den positionen i Bayern München hela året. Jag är mer i bekväm i den rollen. Men jag har inga problem med om Peter vill se mig en annan position.

Sverige–Chile har avspark klockan 18 i Rennes.

Rennes, TT:s utsända
Fakta: Sveriges VM-grupp

Sverige möter Chile i kvällens VM-premiär, avspark klockan 18.00 i Rennes.

Några timmar senare, klockan 21.00, spelar gruppfavoriten USA mot Thailand i Reims.

Så här fortsätter grupp F:

Söndag 16 juni: Sverige–Thailand (15.00), USA–Chile (18.00).

Torsdag 20 juni: Sverige–USA, Thailand–Chile (båda 21.00).

De två främsta i varje grupp samt de fyra bästa treorna går vidare till åttondelsfinal.

ANNONS