Fridolina Rolfö i den blågula tröjan. Hennes nya klubbadress är Wolfsburg i Tyskland. Arkivbild.
Fridolina Rolfö i den blågula tröjan. Hennes nya klubbadress är Wolfsburg i Tyskland. Arkivbild.

Rolfö om storklubbsbytet: "Känsligt"

Fridolina Rolfö lämnar Bayern München för Bundesligarivalen Wolfsburg. Landslagsanfallarens tyska storklubbsbyte rör upp känslor bland supportrarna.

ANNONS
|

Fridolina Rolfö tar nästa kliv i fotbollskarriären. Efter VM i Frankrike flyttar 25-åringen de knappa 55 milen från München i södra Tyskland till Wolfsburg i norr. Från säsongens Bundesligatvåa till de senaste årens dominant – nybakade liga- och cupmästarlaget Wolfsburg.

- En spännande utmaning. Det känns som att Wolfsburg är ett steg högre. Jag tror att de har mer spets i laget och är en lite mer professionell klubb, säger hon när TT når landslagsanfallaren på telefon efter övergången.

ANNONS

Nio ligamål

Fridolina Rolfö, som spelat i München sedan övergången från Linköping i januari 2017 och gjort nio ligamål hittills den här säsongen, har inte hunnit ta del av alla reaktioner efter övergången.

Men hon känner ändå att det inte är ett helt okontroversiellt klubbyte till den största ligakonkurrenten.

- Visst har det varit en lite känslig övergång, skulle jag säga. Framför allt för fansen. Men de som är insatta i fotbollen och min situation förstår att det är ett bra steg för mig och min egen utveckling, säger Fridolina Rolfö.

På Kungsbackabördiga Rolfös sociala medier syns det att klubbytet engagerar.

- Såna som önskar att man skulle ha stannat. Inte några mer utsvängda kommentarer eller så, säger hon.

Pratat med Fischer

Hon meddelade redan i söndags att hon lämnar Bayern München efter säsongen. Kontraktet med Wolfsburg är skrivet över två år, till och med säsongen 2020–2021. Klubbar i andra länder har visat intresse, men Rolfö valde Wolfsburg.

ANNONS

Hennes roll i storklubben är ännu inte spikad.

- Jag har hållit till som vänsterforward i Bayern. Jag trivs väldigt bra i den positionen. Efter att ha pratat med tränaren (Stephan Lerch) känns det som att det kan vara ett alternativ även i Wolfsburg. Sedan får vi se, det är svår konkurrens – en utmaning jag kan tampas med.

Nilla Fischer lämnar Wolfsburg i sommar efter sex framgångsrika år och flyttar hem till Linköping. Rolfö har pratat med landslagskollegan om sin nya vardagsmiljö.

- Vi pratade lite innan jag tog beslutet. Hon hade mycket gott att säga om klubben. Det kändes också bra.

Fridolina Rolfös sista match för Bayern München blir söndagens ligaavslutning borta mot jumbon Borussia Mönchengladbach.

- Vi har ju en säkrad andraplats, Champions League-plats. Jag är jätteglad för det. Egentligen spelar vi bara för oss själva och att få med oss tre poäng.

ANNONS
TT
Fakta: Fridolina Rolfö

Född: 24 november 1993 i Kungsbacka (25 år).

Position: Anfallare.

Klubbar: Jitex (2011–2013), Linköping (2014–2016), Bayern München (2017–2019), Wolfsburg (2019–).

Landskamper/mål: 34/8.

Meriter: SM-guld (2016), svenska cupen (2014, 2015), silvermedalj i OS (2016), guld i U19-EM (2012).

ANNONS