Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sveriges Fridolina Rolfö (t v) krockar med Kroatiens Leonarda Balog under torsdagens VM-kvalmatch mellan Sverige och Kroatien på Gamla Ullevi.

Rolfö osäkert kort – Seger allt närmare spel

Sjukdom stoppade henne från matchen mot Ungern. I 4–0-segern mot Kroatien fortsatte VM-kvaloturen för Fridolina Rolfö. En förmodad lårkaka gör att hon riskerar att missa också tisdagens match mot Ukraina.

Det tog inte många minuter innan Fridolina Rolfö mötte den kroatiska mittbacken Leonarda Balog i en hård duell. Bayern München-forwardens lår fick sig en törn, och även om hon lyckades slutföra halvleken, var det inte hållbart i längden.

- Det var någon typ av lårkaka. Muskeln kändes inte bra, jag klarade det inte så en halvlek fick räcka, säger Fridolina Rolfö.

Ukraina-matchen osäker

I bästa fall tar det ett par dagar att läka den troliga blödningen. Men det är inte helt säkert att Rolfö kan vara med i tisdagens bortamatch mot Ukraina. Därmed fortsätter vårens oflax i landslaget för Rolfö, som också blev sjuk på matchdagen inför mötet med Ungern i april.

- Det rullar på i Bayern men när jag väl kommer hit så händer någonting. Jag hade förhoppningen om att kunna spela hela matchen så det är klart att det är frustrerande. Men vad ska man göra? Men jag hoppas att det är bra snart.

Landslagsläkaren Mats Börjesson ser trots allt ljust på chanserna till spel på tisdag.

- De är goda om man har en mindre blödning. Vi hade tryck på, och fortsätter med det, och då brukar man kunna vara spelbar efter några dagar. Men sedan är det ju upp till Peter (Gerhardsson, förbundskapten) så klart, säger Mats Börjesson.

Fischers mystiska ljumske

Även mittbacken Nilla Fischer fick halta av i slutet av matchen. Men efter lite behandling kunde hon spela vidare. Det som hände var enligt Fischer att "ljumsken eller vad det nu är" hoppade ur.

- Jag har haft det i Wolfsburg också, så det är ingen fara. De drar lite och trycker lite och så knäcker det till, och sedan sitter den där den ska. Jag vet inte vad det är men det ordnar sig, säger Nilla Fischer.

Wolfsburgstjärnan ska kunna spela mot Ukraina. Och det kan eventuellt också Caroline Seger, som missade Kroatienmatchen på grund av skada. Om hon kan träna för fullt på söndag är hon aktuell för spel.

- Seger har tränat på och det har gått jättebra. Hon har sin hälsena och vaden och kör på med det. Hon ska träna i morgon (fredag) och över helgen. Med den här farten är det ingen omöjlighet, säger Mats Börjesson.