Roger Rönnberg fick matchstraff mot Linköping.
Roger Rönnberg fick matchstraff mot Linköping. Bild: Adam Ihse/TT

Rönnbergs domarilska: "Ett personligt påhopp"

– Ett ruskigt jävla övertramp som jag kommer att få bära hela mitt liv.
Så beskriver Frölundas tränare Roger Rönnberg känslorna mot domarna efter matchstraffet mot Linköping.

ANNONS

Efterspelet från Frölundas bortamöte med Linköping i SHL kretsade knappast kring Göteborgslagets 2–0-seger.

Samtalsämnet har snarare varit Frölundatränaren Roger Rönnbergs matchstraff.

På tv-bilderna ser det ut som Rönnberg visats ut efter att ha lagt sitt taktikblock mot örat för att gestikulera att han inte hörde domarna.

Rönnberg tror att domarduon var ute efter honom.

– Jag vet inte just vad de här två var ute efter, men de är nog jävligt glada i kväll och kan ta sig en bira och känna att det var kul att sätta dit Roger Rönnberg. För det är exakt så det känns. Det är ett personligt påhopp – det är inget annat, säger han till GP.

ANNONS

Domaren Andreas Harnebring håller inte med:

– Så här var det. Roger hade i ett tidigare läge satt sitt block mot ögonen och pekat mot deras anfallszon, och så på vis insinuerat att jag är blind. Det är ett beteende som jag inte kan acceptera, för det är inte respekt, säger Harnebring till Expressen.

Frölundatränaren kräver en ursäkt från domarkåren och är märkbart upprörd efter sitt första matchstraff i tränarkarriären.

– Det är väldigt personligt det här. Det är ett ruskigt jävla övertramp som jag kommer att få bära hela mitt liv – men de här två dömer igen om två dagar, säger Roger Rönnberg.

Enligt Harnebring visar tv-bilderna inte hela processen och han säger att Rönnberg inte hade visats ut för att han inte hört vad domarna säger.

ANNONS