Rosanna Hansson vann efterlängtat SM-guld

I tio år har Rosanna Hansson jagat ett SM-guld i taido. I helgen fick hon kliva upp överst på pallen.
– Där satt den!, säger hon med stor gjädje.

ANNONS

Sverigeeliten samlades i Strömstad i helgen och där skulle SM-medaljerna delas ut i grenarna hokei och jissen. Hemmaklubben Sensu dojos Oskar Sjöberg blev hela dagens kung efter fyra guld i de fyra grenarna han ställde upp i.

Samtidigt vann Rosanna Hansson i jissen – fajtgrenen – och det var ett efterlängtat guld.

– Där satt den! Det var alla timmar och alla träningar som gav utdelning. Det har varit min högsta dröm sedan jag började tävla för tio år sedan, berättar 31-åriga Rosanna som kommer från Kungshamn men nu bor utanför Munkedal.

"Ett långt uppehåll"

Hon tävlar för Sensu dojo i Tanum och årets SM var något av en comeback då en knäskada hållit henne borta från träningen i nästan ett år. Först i januari var hon helt återställd.

ANNONS

– Jag är glad att jag orkade ta mig tillbaka för jag visste inte om jag skulle kunna tävla igen. Det var ett långt uppehåll men det kändes som att jag hade bestämt mig. Nu ska jag ta detta, säger Rosanna Hansson som tidigare har vunnit två SM-brons.

I hokei – koreografigrenen i taido – vann Moa Celander från Uddevalla taidoklubb taikei och därmed stannade alla individuella guldmedaljer i Bohuslän. Rosanna Hansson blev fyra i hokei och ingick även i det lag som vann brons i jissen.

ANNONS