Rössö missade chansen att gå upp i serieledning

Rössö hade chansen att gå upp i tillfällig serieledning, men derbyt mot Skoftebyn slutade beckmörkt. Efter slutsignalen låg flera startspelare utslagna över konstgräset i ren besvikelse.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Efter 7–1-segern senast mot serieledarna Lödöse Nygård, så hade Rössö förtjänat sin bonuschans att kunna gå upp i tillfällig serieledning i division 1.

Men allt sket sig.

Istället för att sätta extrem press på Lödöse Nygård så schabblade de bort chansen mot tabelljumbon Skoftebyn som kunde avgöra i slutminuterna med derbyts enda mål.

– Det är svårt att samla tankarna så här direkt efteråt. Jag tycker egentligen att vi gör en bra match, men vi sätter inte bollarna i mål, säger Jennifer Davidsson i Rössö.

Hon fortsätter:

– Just nu är det extremt tungt. Vi ville givetvis haft tre poäng i den här matchen. Jag tycker att vi gör en bra prestation och den känns värd mer än noll poäng.

ANNONS

Efter slutsignalen var känslorna starka. Flera av startspelarna låg ner i konstgräset och stirrade upp mot den svarta himmelen.

En av dem var Sofia Olsson, skyttedrottningen i division 1 norra Götaland.

– Det är tomt. Vi vinner 7–1 mot serieledarna och förlorar sedan mot jumbon. Det är ett konstigt år på många sätt. Nu får vi sätta oss ner och analysera varför matchen blev som den blev, säger Sofia Olsson.

”Ingen ursäkt”

Precis som Jennifer Davidsson, så tycker Sofia Olsson att Rössö gjorde en bra prestation trots den snöpliga förlusten.

– Det gör det extra fundersamt, varför vi inte vinner. Tyvärr känns det som att alla lag gör sin bästa match mot oss. Det är ingen ursäkt för vi ska spela på den nivån som vi kan.

För Rössö återstår två matcher: Rävåsen hemma och Torsby på bortaplan.

Serieledande Lödöse Nygård spelar först på söndag när de möter Göteborgs DFF. Vinst där och det skiljer fem poäng med två omgångar kvar.

Det ser minst sagt tufft ut för Uddevallalaget.

– Vi får bryta ihop och komma igen. Vi har inte gett upp. Det finns fortfarande poäng att spela om, säger Sofia Olsson.

ANNONS