Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Kennedy Bakircioglu.

Rutin och talang sköt segern till Hammarby

En välmeriterad, grönvit frisparksfot och en talangfull, norsk retur. Det gav Hammarby tre tunga poäng hemma mot IFK Göteborg.

I sin första match från start sedan början av juli kom också säsongens första mål för Hammarbykaptenen Bakircioglu. Med en frispark från långt håll hittade Bakircioglu en lucka till höger om Pontus Dahlberg, och placerade in det som då var en kvittering.

- Den var ju ganska långt ifrån, det kände jag ju. Men den här påminde mig faktiskt om sista målet på gamla Söderstadion mot Ängelholm. Jag känner att målvakten öppnar det hörnet som han tror jag ska skjuta i. Han tar steget lite för tidigt och då försöker jag skjuta den i andra. Sedan får jag ju den där studsen precis så den dyker, och då är det svårt för honom att komma tillbaka, sade Hammarbykaptenen efter ett viktigt mål och en viktig seger.

Och för första gången på länge – 90 minuter på planen.

TT: Hur känns det i en 36-årig kropp efter det?

- Om jag ska vara ärlig känner jag mig jättefräsch. Nu är det kanske för tidigt att säga men jag känner ändå att jag är ganska stark. Man sprang väldigt mycket.

Bredsida av Diskerud

Dessförinnan hade publiken på Tele2 Arena också fått se ett som helhet fräscht och piggt hemmalag. Dock ett lag som väl när det brändes framåt inte kom till skott. När man väl hittade både ett avslut på och i mål i början av andra halvlek var det dessutom offside.

Istället var det IFK Göteborg som strax därefter tog ledningen efter en välplacerad bredsida av Mikkel Diskerud.

Men efter att Kennedys frispark fyra minuter därpå, bara några minuter senare följdes av unge Sander Svendsens 2–1 så var det istället Hammarby som tog över förarsätet.

En Tobias Hysén-frispark samt två låga skott precis utanför stolproten sammanfattade Göteborgs misslyckade kvitteringsforcering på slutet.

Fenger ut på bår

Segern var minst sagt efterlängtad för de grönvita.

- Till och med materialaren fick sig en smäll i firandet. Det var helt fantastiskt, sade Hammarbytränaren Jakob Michelsen på presskonferensen.

En rejäl smolk i bägaren var dock Mads Fengers skada.

- Det såg inte så bra ut. Han har troligtvis en längre tids skadefrånvaro framför sig, sade Michelsen om den danske backen, som lämnade planen på bår mindre än kvarten efter avspark.

Fenger själv, på kryckor efter matchen, såg inte heller ljust på framtiden.

- Det smällde till i ljumsken. Det kändes inte bra och ser inte bra ut, sade dansken.