Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Thorbjörn Olesen på det 7:e hålet under lördagens spel av Nordea Masters på Hills utanför Göteborg.

Ryder Cup hett tema på Nordea Masters

Dansken Thorbjörn Olesen jagar vinst i Nordea Masters – och en plats till Ryder Cup. Då får han spela under vice kapten Robert Karlsson.

Parallellt med Nordea Masters börjar det dra ihop sig till Ryder Cup-uttagningen. Sedan förra året är Robert Karlsson, en av de bästa svenskarna i tävlingen på Hills, vice Ryder Cup-kapten bredvid danske Thomas Björn med huvudansvaret.

- Generellt sett under säsongen har jag valt att spela med vissa spelare som är precis på utkanten av laget. Vi har vissa förmåner att göra det, säger Robert Karlsson.

"Tänker inte på det"

Han nämner att han har gått bredvid svenskarna Joakim Lagergren och Alexander Björk. I veckan gick den 48-årige veteranen dock med Thomas Björn och "kunde hålla ett öga på Thorbjörn Olesen precis framför". Dansken är den högst rankade spelaren i tävlingen och 6:a på Europatouren. Han har fått svara på många frågor om Ryder Cup.

- Det tänker jag inte på. Jag är här för att prestera här och nu. Nu är jag i ett ganska bra läge inför sista dagen. Jag vill verkligen vinna i Sverige, jag växte upp med den här tävlingen, säger Olesen.

Han ligger tre slag efter ledarna, nio under par, inför sista dagen.

Robert Karlsson tror dock att Ryder Cup finns på den 28-årige danskens näthinna.

- Det är klart han tänker på det, säger han.

Ingen fördel

Sedan Karlssons namn tillkännagavs har det snackats om att det är bra möjligheter för landsmän – som Henrik Stenson – att få ett wildcard, om poängen saknas.

- Det är nästan tvärtom. Jag vet att Thomas är väldigt nöjd om Olesen spelar sig upp. Hur han är gör blir det snack..

Just nu ligger rutinerade spelare som Stenson, Sergio Garcia och Paul Casey precis utanför. Alex Norén är den svensk med bäst chanser på en plats.

- Mycket kan hända på slutet. Oavsett får vi få tolv bra spelare och någon kommer bli besviken och någon glad, säger Karlsson.