Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rögles Simon Ryfors. Arkivbild.
Rögles Simon Ryfors. Arkivbild. Bild: Anders Bjurö/TT

Ryfors om poängsuccén: En nyfikenhet

18 poäng i fjol – 18 mål och totalt 33 poäng i år.
Rögles Simon Ryfors förklarar succén på ett enkelt sätt.
– Det är en nyfikenhet att vilja bli bättre och hårt jobb som ligger bakom, säger tvåmålsskytten efter 5–3-segern mot Djurgården.

Simon Ryfors skrattar till när han ska försöka jämföra sitt spel från i fjol med det som han har presterat i år.

På ett sätt är det lätt att förstå honom. Förra säsongens 18 poäng (6+12) är en bra bit ifrån den nivån som han håller den här säsongen.

Mot Djurgården i Hovet blev det två mål och ett assist, vilket gör att 23-åringen nu står på 33 poäng (18+15).

"Stor skillnad"

– Det är stor skillnad. Det är jätteroligt. Jag fått riktigt bra utdelning på riktigt hårt jobb genom många säsonger, säger han.

– När man väl får utdelning är det en otroligt skön känsla. Samtidigt är jag inte nöjd. Jag känner att jag kan bli ännu bättre och jag märker smågrejer som jag kan utveckla.

TT: Vad kan bli bättre?

– Jag har verkligen haft bra utdelning och gjort mycket mål men det finns många lägen där jag kan se till att vara skarpare. Sedan skulle jag framför allt vilja säga att bli stark på puck och jobbet vid sargerna. Jag tränar hårt för att bli bättre.

Ryfors förklarar poängsuccén även med att nyfikenheten har gjort honom bättre.

– Jag har tagit små grejer från olika spelare i laget. Dennis (Everberg) är otroligt duktig runt mål och jag har sugit åt mig av tips där och sedan har jag haft (Ted) Brithén framför mig i många år. Jag har försöka vara nyfiken och försökt att se och lära mig, säger han.

Tre poäng

Mot Djurgården låg Ryfors bakom Anton Bengtssons 1–0 i powerplay efter 5.41 minuter av första perioden och satte själv 3–0 efter 16.12.

Tidigt i andra fick han tag på en lös puck och hade inget bekymmer att sätta dit fyran bakom Djurgårdens målvakt Mantas Armalis.

Djurgården, som bland andra saknade förstecentern Jacob Josefson och andrecentern Sebastian Strandberg, skapade inte mycket på två perioder men vaknade till i tredje. Rhett Rakhshani gjorde 1–4 i powerplay efter 6.49 och kort därefter gjorde Jesper Pettersson 2–4.

Med 7.37 kvar att spela satte Bobby Nardella dit Djurgårdens tredje.

– Det blev lite onödigt spännande, säger Ryfors.

– Jag tycker att vi är spelförande i 50 minuter men vi måste hem och gnugga lite på att spela med ledning. Egentligen sitter det i vårt dna att var stabila och ödmjuka men vi har kommit ifrån det litegrann. Samtidigt kommer vi härifrån med tre poäng. Vi hittade en väg att vinna.

Med drygt två minuter kvar att spela avgjorde Brady Ferguson för Rögle – som saknade fem ordinarie spelare – när han gjorde 5–3-målet.