Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir inget mer seriespel för WH Rockets den här säsongen.  Bild: Christer Lindgren
Det blir inget mer seriespel för WH Rockets den här säsongen. Bild: Christer Lindgren

Säsongen över för lokala innebandylagen

Innebandyn avslutar alla serier förutom de som anses yrkesverksamma. Det meddelar Svenska innebandyförbundet på fredagen.

I slutet av januari kunde Bohusläningen berätta att Svenska innebandyförbundet jobbat med fem olika scenarier för den fortsatta innebandysäsongen efter att den satts på paus på grund av coronapandemin.

Då var förslaget som kallats för ”C” närmast till hands, vilket skulle innebära en omstart vecka 10.

Men på fredagen meddelade Svenska innebandyförbundet att alla serier förutom de som anses yrkesverksamma avslutas.

Anledningen är den nya restriktionerna på grund av pandemin.

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela Innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin. Vår tävlingsenhet har arbetat hårt under en lång tid för att skapa olika scenarier för eventuella uppstarter av serierna, eftersom vi verkligen har velat fortsätta spelet under säsongen. Men med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt. Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet, säger innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i en kommentar på innebandyförbundets hemsida.

För de lokala klubbarna innebär det att Rockets seniorlag på herr- och damsidan i division 2 samt Dingles seniorlag i division 2 på damsidan och division 3 på herrsidan alltså inte får spela vidare.

Ingen upp- eller nedflyttning kommer ske i de berörda serierna. Samtliga lag kommer behålla sin serietillhörighet till nästa säsong, meddelar innebandyförbundet.