Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Så gick det för de lokala lagen i Partille Cup

24 000 spelare, ledare och domare från 52 olika länder och totalt närmare 5 000 matcher spelades i Göteborg när Partille Cup avslutades i helgen. Trots det utmanande vädret i form av både regn och blåst stoppade det inte lag från Bohusläningens område från att prestera.

Kropps F15-lag tog sig vidare till B-play-off efter att de hamnat på en fjärde plats i sin grupp. I gruppspelet ställdes de mot två norska lag och ett danskt lag. Där blev det dessvärre förluster men mot Sollentuna HK, som också var med i deras grupp, blev det vinst med 11-10.

Tjejernas resa tog dock slut i 1/32 finalen mot norska Ranheim IL. Trots det tuffa spelschemat har tjejerna tyckt att det har varit roligt meddelar deras tränare Sara Baldesjö.

– Jag tror verkligen att de har uppskattat att vara på plats. Det är en roligt turnering. Men samtidigt har det nog varit tufft för tjejerna att vi inte haft någon fast målvakt, så tjejerna har fått rulla runt på den positionen. Men så är det, det är en rolig upplevelse, säger hon.

Kropps F15-lag tog sig vidare till B-play-off efter att de hamnat på en fjärde plats i sin grupp.. Bild: Privat

F15-laget bestod av Agnes Olsson, Ellen Baldesjö, Tilly Aronsson, Ebba Marjanovic Bengtsson, Anna Johansson, Anna Nilsson, Elina Jacobsson, Tilda Johansson, Saga Eriksson, Tuva Möller, Ella Fridolfsson, Julia Fält, Nellie Larsson och Ellen Andersson.

Tog sig till A-slutspel

Även F16-laget från Kropps var med på Partille Cup. Där deltog 124 andra lag från 17 olika länder. Kropps var i grupp tillsammans med Aurland IL, Angeln, H43 Lund, Stabaek IF 1 och IF Stjernen. Vinst mot norska Aurland, tyska Angeln och danska Stjernen satte dem i ett bra läge. Matchen mot norska Stabaek slutade 10-10 och den sista gruppspelsmatchen mot H43 Lund slutade med förlust.

Därmed tog de sig vidare till A-play-off efter att ha hamnat på tredje plats. Men precis som för F15-laget blev det förlust i 1/32 finalen, den här gången mot Skövde med 9-14.

Kropps P16-lag fick en bra start på turneringen efter att de vunnit första matchen mot norska Reistad IL med 16-13. Det fortsatte sedan på det spåret med vinst mot Alba HC, ett lag från Skottland.

"Gjorde en bra match"

Dagen därpå ställdes de mot danska Skanderborg HB och då blev det turneringen första förlust. EN wo-match senare och en förlust mot svenska RP IF innebar en tredje plats i gruppen. Mikael Sköld, ledare för laget, var nöjd med sina spelare.

– Det var lite trevande i början, med mycket tendenser som man gör i inomhushandboll. Men så småningom börjar vi hitta rätt och matchen mot RP IF var riktigt bra, trots förlusten.

Kropps P16-laget kom till A-slutspel i Partille Cup. . Bild: Privat

I 1/32 finalen blev det vinst med två bollar mot HSG Nordwest, från Schweiz. Men i 16-delsfinalen, då Kropps ställdes mot spanska BM Granollers, blev det en tung förlust med 15-13.

– För att vara första gången på cupen är vi väldigt nöjda med insatsen att komma till A-slutspel, konstaterar Mikael Sköld.

Laget bestod av Gabriel Sköld, Gabriel Carlsson, Joel Bååt, Lukas Terstad, Karl Mars Jemin, Linus Larsen, Linus Bengtsson, Arvid Björk och Leo Aneröd. Ledare var Mikael Sköld, Marie Mars Rosenthal och Robert Björk.

Den äldsta gruppen var Kropps P18-lag. De tog sig också vidare till A-play-off efter att ha hamnat på en andra plats i gruppen. I gruppspelet blev det vinster mot såväl OV Helsingborg som tyska SG Oeversee, norska Rjunkan IL och spanska AEH Les Franqueses del Vallès.

Resan tog dock slut i 16-delsfinalen mot RP IF, där matchen slutade 20-15 till RP.

Ett annat lokalt handbollslag som deltog var HF Orust P11. De tog sig vidare till B-Play-off efter att ha hamnat på sjätte plats i gruppen. Därefter tog de sig till 1/8 final, men förlorade den mot Torslanda HK 1.