Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kent Sjöholm från organisationen Proliv väst tog emot checken på 13 884 kronor. Bild: Adam Jönsson

Så mycket pengar samlades in till Mustaschkampen i derbyt

Derbyt mellan Munkedals BK och Uddevalla HC blev en succé. Nära 14 000 kronor samlades in till Mustaschkampen för att bidra till forskningen om prostatacancer.
– Det är fantastiskt, säger Kent Sjöholm från organisationen Proliv väst.

Efter 60 minuters stenhård ishockey, tuffa tacklingar och heta känslor i derbyt mellan Munkedals BK och Uddevalla HC var det trots allt idel leenden på spelarna efter matchen.

Lagen radade upp sig tillsammans bakom sina två lagkaptener och Kent Sjöholm från organisationen Proliv väst, som ligger under Prostatacancerförbundets paraply.

Anledningen? De två klubbarna, publiken på plats på Skogsvallen och domarna hade tillsammans samlat in 13 884 kronor till Mustaschkampen – Prostatacancerförbundets kampanj under november månad.

– Det är fantastiskt. Det trodde jag aldrig att de skulle lyckas samla in. Att en sådan här liten förening kan samla in så här mycket pengar är fantastiskt, säger Kent Sjöholm efter matchen.

Pengarna kommer att gå till forskningen om prostatacancer.

– Prostatacancer är den största cancersjukdomen i dag. Varje dag insjuknar 35 män i prostatacancer, säger Sjöholm.

Ishockeyn har de senaste åren blivit en stark aktör för insamlingen till Mustaschkampen. Och rivalmötet mellan Munkedal och Uddevalla är bara en av alla aktiviteter för att samla in pengar till forskningen under november månad.

Matchen på isen? Den vann Munkedal med 6–3 efter, bland annat, två mål av forwarden Tobias Lundqvist.