Caroline Seger och Amanda Ilestedt.
Caroline Seger och Amanda Ilestedt.

Så ser landslagets VM-uppladdning ut

2–0-vinsten mot Österrike var Sveriges sista landskamp innan VM-truppen ska tas ut. Så här ser damlandslagets uppladdning inför sommarens fotbollsfest i Frankrike ut.

ANNONS
|

+ 16 maj: VM-truppen presenteras. Innan dess spelas 36 matcher i damallsvenskan – och förbundskaptenduon tänker se samtliga.

- Vi åker på så många matcher vi kan varje helg och ser live. De vi inte kan se live ser vi på tv i efterhand. Vi kommer titta på alla allsvenska matcher, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman och fortsätter:

- Sedan måste vi försöka följa de som spelar i utländska klubbar så mycket vi kan, vi kommer säkert åka på någon match. Och så har vi några i Champions League som vi tittar på. Vi kommer att vara på allt vi kan och se på resten i efterhand, fortsätter han.

ANNONS

+ 24–30 maj: Läger i Båstad med en inofficiell landskamp mot Sydkorea över 3x30 minuter den 28 maj.

"Det ger oss en möjlighet att få en bra belastning på spelarna och en möjlighet att se många spelare i matchsituationer inför VM", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets sajt.

+ 30 maj–2 juni: Lägret forstätter i Göteborg med officiell landskamp och VM-genrep mot Sydkorea den 31 maj på Gamla Ullevi.

Sydkorea, rankat 14:e i världen, blir alltså Sveriges VM-genrep.

"Vi möttes i Algarve cup förra året och det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, med snabba och kvicka spelare", säger Gerhardsson.

+ 2–4 juni: Spelarna får två dagar ledigt inför avresan till VM.

+ 5 juni: Landslaget reser till Rennes.

+ 7 juni–7 juli: VM i Frankrike. Sverige möter Chile i gruppspelet den 11 juni följt av Thailand den 16:e och USA den 20:e.

TT
ANNONS