Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/50

Så var Uddevalla idrottsgala - festen i bilder

De bästa idrottsprestationerna hyllades och prisades. Här får du vimmel och mingel från Uddevalla idrottsgala på Carlia.

Den åttonde upplagan av Uddevalla idrottsgala blev störst någonsin. Det var rekord gällande antalet gäster på plats.

Det märktes redan under kvällens mingel. Många var på väg in och många ville gärna prata med idrottspersonligheterna och näringslivets representanter.

Totalt var 250 personer i Grottan, hotell Carlias festlokal långt in i berget. 100 av dem var aktiva och ledare inbjudna från föreningslivet vilket bidrog till att göra det till hela idrottens gala.

Jessica Barck var konferencier för femte året i rad och styrde med van hand genom kvällen. Efter minglet fick gästerna Lax- och skaldjurstårta innan kvällen första pris delades ut.

Bohusläningens sportpris har en lång tradition, den hette tidigare Bohusläningens guldmedalj, och var det tyngsta priset som delades ut under kvällen. Dramatiken uteblev ändå för att Meraf Bahta utsågs som juryns vinnare redan i december.

Hon fick motta applåder och utmärkelsen för andra gången. Sjätteplatsen och flertalet svenska rekord under 2016 bevisar vilket framgångsrikt år hon haft.

Bohusläningens Bodil Resare och Karin Carlsson var prisutdelare till friidrottaren som har ett problem i framgången. Han är nämligen framgångsrik på flera distanser samtidigt.

– Det är nog 1 500 meter som jag är bäst på, kom hon fram till efter en stunds resonemang.

Vidare följde pristagarna varandra på scenen. Albin Sheqiri, IFK Uddevalla, blev årets unga ledare som tilldelas tränare under 25 år. Ulf Friberg i Hälle IF fick priset som årets ledare.

Marie Pettersson Högesjö i Uddevalla konståkning blev årets eldsjäl, läs intervjun med henne HÄR.

IK Orients Tobias Jonsson tog hem priset som årets parasportidrottare.

Lagom till kvällens huvudrätt, som var ryggbiff med mandelpotatispuré, klev handbollsikonen Stefan Lövgren upp på scenen för att intervjuas av Peter Wallén. Han berättade om karriären, Bengan boys, tiden på John Bauergymnasiet i Uddevalla och sin roll kring de svenska handbollslandslagen. Det sistnämnda är hans nuvarande jobb.

Läs mer: Folkets vinnare fick hälften av rösterna