Så bor landslagsstjärnorna under VM – häng med in på lyxhotellet

England hade bokat hotellet men valde bort det. Då högg svenska landslaget på femstjärniga Kempinski Grand Hotel – följ med in och se hur spelarna bor under VM i Ryssland.

ANNONS

På tisdagen anländer spelarna i landslaget till det femstjärniga hotellet Kempinski Grand Hotel i Gelendzhik. Ett hotell som landslagschefen Lasse Richt valde.

– Jag har varit här i Gelendzhik fyra gånger, säger han under tisdagen.

Är du orolig att någon inte ska gilla hotellet?

– Aldrig. Sen är det inte säkert att alla tycker det här är det bästa eftersom alla har olika smak. Men vi är närmare 50 personer här och huvuddelen kommer tycka att det är bra.

Vad har spelarna sagt om hotellet?

– De är ganska nöjda.

Känslan nu?

– Att det alltid är kritiskt och hektiskt när vi ska samlas. Hela planeringen bygger på att vi är här i tid så det blir hektiskt nu i eftermiddag och under kvällen.

ANNONS

Varför valde ni det här hotellet?

– Det är närheten till träningsanläggningen, till flygplatsen, bra kvalité på hotellet, bra klimat och ett extra plus är att det är nära till havet. Så nästan alla våra kriterier gick in här. Vi hittade det här och hade lite tur att vi fick det.

Hotellet var först bokat av England men efter att de bytte förbundskapten så valde de ett annat hotell och Sverige högg när chansen dök upp.

– Vi hittade ett annat som var ganska bra men så var vi första reserver på detta hotell och det var bra, säger Lasse Richt.

Förutom att det är ett lyxhotell så är säkerheten stor på hotellet. Under tisdagen genomsöktes hela hotellet med bombhundar och medan landslaget är på plats så är de två våningarna som laget har helt låsta från andra än spelare och ledare.

– Säkerheten i sig är rigorös. Säkerheten är jag inte alls oroad för. Det är standardrutin att de söker igenom och man avsöker så allting är rent inför första ankomst. Sen kommer ingen in här utan ackreditering så det är säkerhet dygnet runt, säger Richt.

Tidigare fanns det spelare i landslaget som delade rum, spelare som Andreas Isaksson och Kim Källström. Men när den duon slutade i landslaget så var det också helt slut på spelare som delar rum.

ANNONS

I Ryssland har samtliga spelare eget rum.

– Man väljer inte rum, man får tilldelat. Alla rum är nästan lika stora och alla har havsutsikt så alla spelare kommer ha det riktigt bra. Jannes rum är bra också, han har en svit, säger Richt.

– De spelare som har flest landskamper kanske får någon slags fördel om det är skillnad på rummen.