Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

GIF Sundsvalls målvakt William Eskelinen var omutbar och hindrade AIK från att kunna fira SM-guldet.

Sabbade guldfesten – bad AIK om ursäkt

Gif Sundsvall ställde in AIK:s tilltänkta guldfest. Efter 0–0-mötet på Friends arena bad tränaren Joel Cedergren om ursäkt.

Majoriteten av de 50 128 åskådarna var på Friends arena i Solna för att se AIK ta SM-guld i fotboll. Men trots massvis av heta målchanser så spräcktes aldrig tabellsjuan Gif Sundsvalls nolla.

På presskonferensen efter matchen bad "Giffarnas" tränare Joel Cedergren AIK:s dito Rikard Norling om ursäkt när de skakade hand.

- Sorry, för att vi förstörde, sade Cedergren med glimten i ögat.

Bortalagets målvakt William Eskelinen var spelaren som såg till att hålla liv i SM-guldstriden. Efter flera fina parader i 0–0-matchen var 22-åringen påtagligt nöjd över att ha förstört en tilltänkt SM-guldfest.

- Min match är väldigt bra skulle jag säga. Men samtidigt, vi som lag gör det fantastiskt och försvarar målet med vårt liv, sade Eskelinen och fortsatte:

- Det var underbart. Jag njöt varenda minut på planen. Det var en extra motivationsfaktor som spelade in.

AIK leder fortfarande fotbollsallsvenskan inför den sista omgången nästa helg. Men tvåan IFK Norrköping krympte avståndet från fyra till två poäng, efter sin 3–2-seger hemma mot Örebro.

För "Gnaget" väntar tiondeplacerade Kalmar FF på bortaplan, "Peking" gästar femman Häcken på Hisingen.

- Man visste om att alla 50 000 var här för ett syfte, att fira guldet. Så det var kul att vi fick skjuta upp det ytterligare en vecka i alla fall, sade William Eskelinen.