Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Madelene Sagström. Arkivbild.

Sagström delad elva i sin andra major

Madelene Sagström gjorde sin andra majortävling i karriären. Nykomlingen på USA-touren slutade delad elva i LPGA-mästerskapen i golf.

Madelene Sagström förmådde inte följa upp sin strålande tredjerunda (–5) i LPGA-mästerskapen i golf. Svenskan, som gjorde sin andra majortävling, avslutade med ett parresultat på Olympia Fields-banan en bit söder om Chicago. Med totalt fem under par delade hon elfteplatsen – vilket är hennes tredje bästa resultat på USA-touren.

Efteråt var hon nöjd.

- Det här betyder jättemycket för självförtroendet. Bara att veta att jag kan vara med och fajtas, att jag är med och hugger... Det gör att jag kan sluta tvivla och det är jätteviktigt, säger 24-åringen till Viasat.

På lördagen gjorde Sagström birdie på fem hål och tappade inte ett enda slag. Söndagens scorekort innehöll också fem birdie-hål, men även fem bogey-diton.

- Spelet har varit väldigt varierande. I går satte jag allt som existerade på greenerna. Det var grymt kul, säger Sagström.

Amerikanskan Danielle Kang, som fram till söndagen var utan titel på LPGA-touren, höll nerverna i styr och vann tävlingen ett slag före kanadensiskan Brooke Henderson.

Dani Holmqvist blev delad 59:a och Caroline Hedwall slutade på 67:e plats.