Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Succé. Sammanslagningen mellan Herrestad och Walkesborgs innebandyherrar har blivit en succé under namnet WH Rockets.

Sammanslagningen - en succé

En sammanslagning som lyckats. Det kan man kalla den mellan Walkesborgs och Herrestads innebandyherrar. Laget toppar division 3 efter höstsäsongen och nu är det serieseger som gäller.

WH Rockets är namnet på innebandysammanslagningen i Uddevalla. På herrsidan är det division 3 som gäller. På damsidan fick klubben en gratisplats i ettan och där har det gått tyngre. Laget är på näst sista plats efter höstsäsongen.

Vad gäller herrarna har det alltså gått betydligt bättre. Laget toppar tabellen efter elva omgångar. Facit är 28 poäng, fördelat på nio segrar, en oavgjord och en förlust. Den starta starten har bäddad för framgången, tror tränaren Tommy Karlsson.

– Det är alltid svårt att slå samman två helt skilda spelsystem. De tre-fyra första omgångarna var extremt viktiga för oss för att få en bra start, säger Karlsson.

Tommy Karlsson är överraskad över att det gått så bra som det gjort. Förklaringen är att det är duktiga innebandyspelare han har att göra med.

– De är lättlärda och så är det ju alltid mycket lättare när det går bra och man vinner.

Han säger att det stabila försvarsspelet är grunden till framgången.

– Vi släpper ju minst mål i serien. Det är extremt viktigt om det kör ihop sig framåt att även kunna vinna riktigt jämna matcher, säger han.

Linus Söderblom toppar poängligan efter höstsäsongen. Han har gjort 14 mål och 19 assist. Klubbkompisen Dennis Hjoberg är trea i poängligan efter att ha gjort hela 25 mål och fyra assist. De båda sticker ut framåt.

– Vi har enskilt duktiga spelare som gjort mycket framåt. Det skapar ett lugn i laget. Att två-tre killar i varje kedja producerar gör att andra kan slappna av. Det gör också att vi kan lufta många spelare, säger Tommy Karlsson.

Nu är det uppehåll till den 13 januari. Men något uppehåll för spelarna i WH Rockets är inte att vänta rent träningsmässigt. I stället blir det stentuffa fyspass för att vara förberedda för vårsäsongen.

– Vi har tappat lite kondition, det är lätt att man gör det inte matchsäsongen. Vi kör åtta tuffa pass med bland annat långdistanslöpning under helgerna för att få upp konditionen igen, säger Tommy Karlsson.

Att det är serieseger som nu är målet är ingenting han sticker under stol med. Föreningens egna mål var innan serien att nå tvåan inom två år.

– Vi har en ännu högre målsättning, att nå ettan inom fem år. Det tror jag absolut är realistiskt.

Återväxten på innebandyfronten i Uddevalla ser bra ut. 00:orna är en av de starkare kullarna. Även 01 02 och 03-04 ser riktigt bra ut.

– Det är ju de spelarna som kommer att konkurrera om platserna om fem år, säger Tommy Karlsson.