Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Henrik Blomqvist Bild: Erik Weiefors
Henrik Blomqvist Bild: Erik Weiefors

Samtalen ska stärka Kropps inför streckkampen

Kollapsen i helgen satte sina spår. Därför höll Kroppstränaren Gunnar Blombäck individuella samtal med sina spelare på måndagen.
– Det var på sin plats att kalla ihop trupperna, säger han.

I helgens bortamatch i Ystad gick det mesta emot Kropps. HF Di Vide sprang ifrån ett håglöst bortalag och vann till slut med 16 måls marginal. "Det är för många som inte presterar", sa Gunnar Blombäck till Bohusläningen efter kollapsen.

LÄS MER: Kroppskultur illa ute efter kollaps i streckmötet

Kroppstränaren har ont om tid att lyfta självförtroendet hos ett lag som bara tagit en seger på de nio senaste matcherna.

"Fokusera på rätt saker"

När laget samlades för träning på måndagen höll Blombäck individuella samtal med alla spelare för att samla ihop sig inför säsongens avgörande veckor.

– Jag tyckte att det var på sin plats att kalla ihop trupperna och vi hade många bra samtal. Det handlar om att samla ihop all kraft som finns för att få ut max, att få alla att känna sig delaktiga och fokusera på rätt saker. Då har vi större chanser att vinna matcher, säger Gunnar Blombäck.

Redan på onsdagskvällen väntar S-hof i Agnebergshallen.

Gunnar Blombäck. Bild: Erik Weiefors
Gunnar Blombäck. Bild: Erik Weiefors

– Vi ska koncentrera oss på våra egna matcher och mot S-hof kan vi absolut vinna, men ska inte ta ut något i förskott. Vi vet var vi ligger och kan inte sitta och blunda för det. Vi jobbar utifrån en svår situation och har inte allt i egna händer, säger Blombäck, väl medveten att laget kan få kvala för att stanna kvar i division 1.

Här är tabellen och alla resultat i division 1 södra.

"Två raka nu så..."

Högersexan Henrik Blomqvist har släppt förlusten i helgen och vänder istället sin energi mot onsdagens sena match. Kropps har fyra poäng kvar att spela om i streckkampen där de fortfarande kan klara sig kvar utan kval – i bästa fall – och åka ur direkt om resultaten går emot dem.

– Det finns absolut en chans kvar. Två raka nu så är det nästan att vi klarar det, annars blir det kval, säger 23-åringen som redan nu har ställt in sig på att säsongen kan förlängas med några veckor.

Kan de individuella samtalen hjälpa till för att lyfta laget?

– Jag är väl inte den som gillar att prata och så... men något måste göras och vi behöver gå igenom vad som gick fel. Vi får ta oss samman och hitta kämpaglöden för den fanns verkligen inte i Ystad. Varför vet jag inte och det är helt galet när det var en så viktig match. Vi gav oss där nere och det får vi inte göra igen, säger Blomqvist.

Kropps arrangerar ett så kallat dubbelarrangemang på onsdagskvällen. Först spelar damlaget mot Skara (18.30) och sedan herrlaget mot S-hof (20.30).

Inför matchen

Division 1 södra, herrar

Kropps–S-hof

Agnebergshallen: onsdag, 20.30

Läget i laget: Kroppstränaren Gunnar Blombäck vet inte riktigt vilket lag han kan ställa på benen. Anders Alfredsson och Henrik Erlandsson kan troligen vara med. Förhoppningar finns även gällande Fredrik Cervell. Pontus Lundqvist är ett frågetecken på grund av skada.

Se matchen live! Vi sänder Kropps–S-hof direkt och drar i gång fem minuter före avkast.