Gustav Nyquist och San Jose vann första semifinalmötet mot St Louis.

San Jose tog hem första semifinalmötet

San Joses kedja Couture–Nyquist-Meiern briljerade under första semifinalmötet med St Louis i NHL-slutspelet.

|

Både San Jose och St Louis behövde sju matcher för att sig vidare från sina respektive kvartsfinalserier i Stanley Cup.

I första semifinalmötet kom premiärmålet efter tre och en halv minuts spel efter en passning från San Joses Gustav Nyquist till Logan Couture.

Och just kedjan Couture–Nyquist-Meier var en fullträff i mötet som slutade 6–3 till hemmalaget.

Både finländaren Timo Meier och Couture gjorde två mål var och Nyqvist noteras för två assist. Även Couture och Meier noteras för varsin assist.

- Vi arbetar hårt i alla tre zoner, vi försöker bli bättre allt eftersom serien pågå, vi försöker ta ytterligare ett steg i varje match, säger Meier under en intervju på isen efter matchen på en fråga om just personkemin i kedjan.

St Louis Joel Edmundson kvitterade halvvägs genom första perioden, men San Jose tog snart ledningen igen efter mål av Joe Pavelski, assisterad av Erik Karlsson.

I andra perioden dominerade San Jose – med tre mål (två av Meier) mot ett drygades ledningen ut till 5–2 inför slutperioden, då lagen fick in varsin puck.

Lagen möts nästa gång natten mot tisdag svensk tid.

Fakta: Så fortsätter Stanley Cup