Damsegraren Jenny Hansson går i mål i Mora.
Damsegraren Jenny Hansson går i mål i Mora.

Sandra bröt tidigt – Jenny Hansson ny segrare

MORA: Hon tillhörde definitivt de stora förhandsfavoriterna. Men redan efter den första kontrollen i Smågan tvingades Sandra Hansson bryta årets Vasalopp.

ANNONS
|

Bäckeforstjejen Sandra Hansson, som bor i Oslo och tävlar för Uddevalla IS, hade efter segern i Estlands motsvarighet till Vasaloppet, Tartu Skimarathon, för två veckor sedan stora förhoppningar om en ny seger i Vasaloppet, i så fall hennes tredje i ordningen. Men förhoppningarna kom tidigt på skam. Redan i Smågan valde hon att bryta, sjuk. I stället kom 2011 års damlopp att handla om tre andra åkare – Jenny Hansson, Östersund, Susanne Nyström, Laivall, och Sofia Bleckur, Mora.

Från start till mål

Jenny Hansson har aldrig vunnit Vasaloppet trots många goda försök, men lyckades nu hålla undan för de jagande. Hon ledde från start till mål, marginalen till Nyström blev 48 sekunder.

ANNONS

– Jag har slitit som bara den i dag och var helt utpumpad när jag kom i mål. Jag är så glad över den här segern, det lossnade precis vid rätt tillfälle den här säsongen, kommenterade Jenny Hansson, som också vann Tjejvasan förra helgen, också det före Susanne Nyström och Sofia Bleckur.

Ingen koll på tiden

Nyström plockade sekunder med bara några kilometer kvar att åka, men fick aldrig någon närkontakt.

– Det var svårt att få rätt tider, det kunde skilja flera sekunder på bara hundra meters åkning. Jag hade aldrig någon riktig koll på hur mycket det skiljde fram till Jenny, sa Susanne Nyström som hade svårt att glädja sig åt andraplatsen:

– Jag ville ju vinna ...

ANNONS