Mittbacken Saki Kumagai stod för tre av målen när Bayern München på söndagen säkrade ligatiteln i Tyskland genom att köra över Potsdam med 11–1. Bild: Sven Hoppe/AP/TT

Sanslös uppvisning när Bayern säkrade titeln

Ska man spela hem en ligatitel i fotboll kan man lika gärna göra det med emfas.
Bayern München säkrade segern i damernas Bundesliga efter mäktiga 11–1 hemma mot Potsdam.

|

Inför söndagens avslutande omgång talade mycket för att Bayern München skulle återta ligatiteln från fjolårsmästaren Wolfsburg. Men Bayern nöjde sig inte med att vinna mot redan nedflyttningsklara jumbon Potsdam. Man levererade också säsongens mest imponerande utskåpning.

När Lea Schüller avslutade målskyttet i den 89:e minuten betydde det 11–1 till hemmalaget. Saki Kumagai inledde överkörningen redan i den fjärde minuten och den japanska mittbacken blev också matchens främsta målskytt med ett hattrick.

Rebecka Blomqvists Wolfsburg avslutade samtidigt med en planenlig 2–1-seger mot Freiburg, men till ingen nytta i i titelfajten.

Bayern München som klubb fick därmed en perfekt avslutning på säsongen. Dagen före hade herrlaget firat sin elfte raka ligatitel. På söndagen fanns herrarna på plats på läktarna för att heja fram sitt damlag till Bundesligasegern.