Sara Olsson vann tempolopp i Götene

Sara Olsson, Uddevalla CK som tävlar i damer elit för Team Henrikssons CK tog hem segern i Götenes tempolopp och en andraplats på linjeloppet i Kinnekulle när landsvägscyklisterna hade säsongspremiär.

|

Loppet ingick i SWE-cup och där leder nu Sara Olsson poängtävlingen totalt.

Det var full fart på landsvägscyklisterna i Götene och Kinnekulle under helgen. På lördagen var det tempolopp för ungdomar och Master medan seniorerna körde linjelopp på 12 mil, Cyclassic. Där blev Pontus Olsson, Uddevalla CK trea i seniorernas cyclassic lopp.

– I ungdomsklasserna gick det fort för Uddevallacyklisterna, säger ungdomstränaren Niklas Revelj.

Nystrand överst på pallen

I P10/12 blev det full pott med en förstaplats för Gustav Nystrand och andraplats för Tobias Sällström. I F15/16 kom Linnea Vosselman in på en nionde plats.

Linjeloppet i Kinnekulle bjöd på kuperad terräng.

– I ungdomsklasserna var det återigen fina resultat, säger Niklas Revelj.

Tobias Sällström i P10/12 knep en andraplats även i detta lopp medan gårdagens segrare Gustav Nystrand fick nöja sig med en sjätteplats. I snabba juniorklassen gjorde Aymen Abdelkarem sin tävlingsdebut med en fin 14:e plats.

Brons för Lind

Ytterligare en UCK:are gjorde tävlingsdebut i landsväg och det var bronsmedaljören från gårdagens MTB-lopp i Varberg, Oscar Lind. Efter en kraftfull backspurt fick han kliva högst upp på prispallen. I samma åldersklass kom Linnea Vosselman på 10:e plats bland flickorna.

I veteranklasserna i Götenetempot blev Per Beckeman tvåa i klassen H60 och Anders Palmqvist sexa i H55. I linjeloppet kom Tobias Ahl sexa och David Boman åtta.

I Kinnekulleloppet kom Stig Plate tvåa i klassen H55 och Per Beckeman trea i H60-klassen. Roger Bergstedt blev tvåa i sportklassen.