Peter Sartz. Arkivbild.
Peter Sartz. Arkivbild.

Sartz får sparken som förbundskapten

Damernas förbundskapten i bordtennis, Peter Sartz, får sparken. Efter missnöje bland spelarna startade bordtennisförbundet en utredning – och sedan man funnit stora missförhållanden väljer man att agera.

ANNONS
|

”Utredningen visar en problembild med otrygghet, missnöje och misstro bland de kvinnliga landslagsspelarna. Den visar också ett behov av att komplettera förbundets förebyggande insatser och rutiner för rapportering och hantering av missförhållande som till exempel diskriminering och trakasserier”, skriver förbundet på sin webbplats.

Sartz har tidigare varit föremål för klagomål från landslagsspelare. Redan hösten 2017 slog spelarna larm om sexistiska kommentarer, och skrev på en namninsamling som anmärkte på ledarens jargong.

Peter Sartz själv vill inte uttala sig i nuläget.

"Jag har tagit del av beslutet att jag inte leder landslaget längre. Jag återkommer skriftligt med kommentarer, när jag redo för det", skriver han i ett sms till TT.

ANNONS

Bordtennisförbundets styrelse var enhällig i sitt beslut att sparka Sartz.

Petra Sörling, ordförande i förbundet, kommenterar beslutet:

"Vi är tacksamma för de insikter och rekommendationer som utredningen har gett oss. Peter har betytt mycket för framgångarna inom svensk bordtennis men de missförhållanden och den brist på förtroende som rapporten framhåller kan vi inte acceptera. Inom svensk bordtennis ska alla känna sig välkomna och inkluderade", säger Sörling i ett uttalande.

TT
ANNONS