Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Olivia Schough. Arkivbild.

Schough tror flytten ger lyft i Blågult

Olivia Schough hittade flytet och fotbollsglädjen i Göteborg. Trots det ser hon – med VM bara ett halvår bort – bara positivt på den oväntade flytten till Djurgården.

Olivia Schough har ett fint fotbollsår bakom sig i Göteborg där hon var en bidragande orsak till att laget, som kämpade i botten året innan, var med och fajtades om guldet in i den sista omgången.

Egentligen var det givet att stanna på västkusten även säsongen 2019 men när den damallsvenska klubben och hon inte kom överens om ett avtal gick i stället flytten nyligen oväntat till huvudstaden och Djurgården.

Med VM bara ett halvår bort var det knappast det enkla valet, menar hon. Samtidigt tycker hon inte att skillnaden mellan lagen är jättestor, vilket hon värdesätter just under ett VM-år.

"VM finns i bakhuvudet"

- VM finns självklart i bakhuvudet hela tiden och ett klubbyte är givetvis en risk man tar. Det var just därför jag valde att stanna i Sverige, så att det inte blir någon jätteskillnad på så sätt. Självklart hade det varit enklare att stanna i Göteborg men jag är hoppfull nu och tror inte att det ska bli några problem.

I höstas kom Schoughs första landslagsmål sedan hösten 2016, och enligt rapporterna från landslagets inofficiella och något hemliga landskamp mot Sydafrika, där laget nu är på läger, är Schoughs målform glödhet. Förbundskaptenen Peter Gerhardsson berättade att den offensiva spelaren stod för ett frisparksmål och ett spelmål i den tre perioder långa matchen i torsdags.

- Jag är väl egentligen bäst på att passa fram till mål. Men självklart betyder mål jättemycket för mig också, säger hon.

Just målproduktionen är något som 27-åringen hoppas kunna utveckla i Djurgården där det i nuläget ser ut som att hon ska spela forward i stället för yttermittfältare.

"Bra för mig landslagsmässigt"

- Jag tänker att det bara är bra för mig rent landslagsmässigt, att kunna visa upp att jag kan vara forward också och kunna vara tillgänglig på två positioner i landslaget. Så jag ser bara positivt på min flytt egentligen, säger hon.

TT: Vilka kliv vill du ta i landslaget i år?

- Jag hoppas jag kan växa till mig lite nu under försäsongen och bli lite tuffare och på så sätt ta för mig mer på planen. Inte ego, men jag ska försöka se målet mer än jag gjort förut. Jag ser som sagt ofta passningen före jag ser målet själv liksom. Jag hoppas och tror, som kanske forward då, att få göra lite fler mål i klubben och på så sätt också göra lite mer mål i landslaget.

Sverige möter Sydafrika i en officiell landskamp 18.00 på tisdag.