Se när mittfältaren gör ett drömmål – direkt på avspark

Avspark på Gullmarsvallen i Lysekil mellan hemmalaget och gästande Svenshögens SK. Fyra sekunder senare hade mittfältaren Ardi Thaqi gjort 1–0 för SSK.

ANNONS
|

Hans mäktiga långskott fick hjälp av vinden denna blåsiga lördagseftermiddag men för själva prickskyttet i mål svarade Ardi Thaqi vars mål förevigades av Svenshögens tränare Andreas Petersson

– Det var sjukt att han fick med det! säger Ardi Thaqi .

Mål direkt på avspark?

– Målvakten stod en bit ut – det var värt att testa! Vi tog ett snack med domaren och frågade om det var OK att skjuta direkt. Han sa att ”det är bara att skjuta”, säger Ardi Thaqi .

”Tobbe” maskerade

– Vi maskerade det lite genom att ”Tobbe” (Tobias Mikaelsson) stod framför som om han skulle passa mig. Men så backade han och jag sköt.

ANNONS

Du fick lite medvind?

– Det var lite medvind men det hade inte behövts för jag har så pass bra kraft ha ha! Nej, jag tror att vinden hjälpte en del.

Har du gjort något liknande mål?

– Nej, jag tror inte det men jag har nog försökt.

Lång andra halvlek

Just vinden kom att ha en inverkan på SSK som till slut vann med 4–1 där de resterande baljorna kom under de sista 20 minuterna.

– Idag spelade det roll vilken planhalva man hade för det var kraftig med- eller motvind. Vi hade medvind i början och då hade vi trycket. I den andra halvleken hade de mer tryck på oss och fick ett kvitteringsmål, säger Ardi Thaqi.

Lysekils kvittering i den 71:a minuten höll dock bara i sex minuter då Ahmed Hassu återgav SSK ledningen till 2–1. Mikaelsson satte 3–1 i 87:e och Anders Olander 4–1 på straff i den 96:e minuten.

– Det blev en skada på deras målvakt i samband med en nickduell och en del kramper, säger Ardi Thaqi om tilläggsminuterna.

Fotboll

Division 5 Bohuslän herr

Lysekils AIK-Svenshögens SK

1–4 (0–1)

Målskyttar Oilers: Ardi Thaqi, Ahmed Hassu, Tobias Mikaelsson och Anders Olander.

ANNONS