Ole Gunnar Solskjær fick all anledning att jubla i sin debut som tränare för Manchester United.

Seger i Solskjærs debut: "Fantastisk grupp"

Ole Gunnar Solskjærs tränarsejour i Manchester United började på bästa tänkbara sätt. Från sidlinjen fick norrmannen jubla flera gånger om när hans gamla klubb Cardiff besegrades med 5–1.

|

Ole Gunnar Solskjær hann knappt sätta sig på tränarbänken innan han för första gången fick jubla som tränare för Manchester United.

Tre minuter tog det. Sedan hade Marcus Rashford gett 45-åringen en smakstart som tränare – 1–0 på frispark.

Pogba i startelvan

Solskjær, en spelarikon i Manchester United, tog över som tränare i onsdags efter att José Mourinho fått sparken. Ett av de stora diskussionsämnena under Mourinhos tid var portugisens behandling av Paul Pogba.

Den franske mittfältsstjärnan satt bland annat på bänken under hela 1–3-förlusten mot rivalen Liverpool i söndags. Men i Solskjærs första match vid rodret fick Pogba chansen från start.

Den franske VM-guldmedaljören tackade för förtroendet genom att assistera till Ander Herreras 2–0-mål efter 29 minuter.

Nio minuter senare reducerade Cardiff på straff innan Pogba var delaktig på nytt. Han fanns med i det vackra förarbetet till Anthony Martials 3–1-mål, fyra minuter före pausvilan.

Jesse Lingard gjorde sedan två mål i den andra halvleken och United vann till slut med 5–1, mot klubben som Solskjær tidigare tränat.

- Fotboll är enkelt om du har bra spelare. Det är en fantastisk grupp av spelare, och deras kvalitet är otrolig, säger Solskjær till BT Sport efter matchen.

Lindelöf fick förtroende

En perfekt start för norrmannen och en viktig seger för klubben, som ligger på sjätte plats i Premier League, 19 poäng upp till serieledande Liverpool.

- Jag är stolt och ödmjuk over mottagandet från fansen. Det har varit en känslosam vecka, men det är en start vi jobbar vidare på, säger Solskjær.

Victor Nilsson Lindelöf, som hade Mourinhos förtroende, ser ut att även ha Solskjær vid sin sida. Den svenske landslagsförsvararen bildade mittbackslås med Phil Jones, och spelade hela matchen.

Solskjærs hemmadebut som Uniteds tränare sker på annandagen. Då kommer nästjumbon Huddersfield på besök till Old Trafford.