Anna Holmqvist blev Rössös första målskytt i seriespelet säsongen 2019
Anna Holmqvist blev Rössös första målskytt i seriespelet säsongen 2019 Bild: Christer Lindgren

Seger och fortsatt premiärsvit för Rössö

Inledningsmatch borta mot en nykomling är en utmaning för de allra flesta lag, men IK Rössö håller sin premiärsvit intakt.

ANNONS
|

– Min sjätte raka som tränare för Rössö, men det brukar vara jämna tillställningar, Rössös Niklas Christensson.

Så blev det även denna gång då Karlstadslaget Hertzöga gav fjolårets seriesegrare en hel del att jobba med.

Efter 25 minuter hade Rössö tagit en tvåmålsledning efter två djupledslöpningar. Den första av Anna Holmqvist, den andra av Emma Karnström på fina passningar av Linnéa Gustafsson respektive Linnéa Kogsta.

Hertzöga, som redan haft en bra chans som stoppades av Alexandra Josefsson i Rössömålet, reducerade dock omedelbart efter 0–2-målet genom Emma Eriksson.

– Slarvigt av oss, men man får samtidigt ge cred till Hertzöga som verkligen gick för det och pressade oss hela matchen, säger Christensson.

ANNONS

Även om spelet inte var strålande var han ändå ganska nöjd med den första halvleken, men i den andra förlorade Uddevallalaget fokus och mycket mer än en målchans blev det inte. Det räckte, men kändes otryggt då hemmalaget jobbade på för en kvittering.

– Det låste sig i passningsspelet och totalt sett blev det en hackig halvlek. Möjligen var det lite premiärnerver. Sett till helheten är jag inte alls nöjd med spelet, men vi klarade segern och det var viktigast, säger Rössötränaren.

Bäst betyg ger han målskyttarna, Holmqvist och Karnström.

– Men inte bara för deras mål utan för att deras prestation faktiskt stod ut från resten av laget idag, säger Christensson.

Division 1 Norra Götaland

Hertzöga–Rössö 1–2 (1–2)

Målskyttar: 1–0 Anna Holmqvist (16), 0–2 Emma Karnström (25), 1–2 Emma Eriksson (26).

Varningar, Rössö: Sandra Wallin.

Publik: 253

ANNONS