Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Domaren Laura Rapp hamnade i centrum när hon missade en målchansutvisning i damallsvenska toppmötet mellan Rosengård och Linköping.

Seger om domarmissen: "Jag förstår inte"

För andra matchen i rad kritiserade Rosengård domarinsatsen. I allsvenskans seriefinal missades en solklar målchansutvisning på Linköpings Maja Kildemoes.

Mot Vittsjö (2–2) i förra omgången hävdade Rosengård att Caroline Segers nick i slutminuterna var över linjen, men målet godkändes aldrig. I seriefinalen mot Linköping (2–2) dömde huvuddomaren Laura Rapp frispark när Rosengårdsanfallaren Anja Mittag, som var på väg att springa sig fri, gjordes ner av Linköpingsmittbacken Maja Kildemoes. Något kort för målchansutvisning drogs dock inte upp – Kildemoes fick inte ens en varning.

- Det är ju en regel så jag förstår inte vad hon inte fattar, säger landslagsmittfältaren Caroline Seger.

Nu avgjorde inte domarmissen matchen på Malmö IP, men Kildemoes missar nu inga matcher i guldstriden för Linköping. Östgötalagets tränare Kim Björkegren:

- Jag är väl inte jättenöjd med domarinsatsen. Tar man den blåsningen hon gör i slutet är det väl självklart att det är rött. Jag kan inte se det på något annat sätt, säger Björkegren och fortsätter:

- Nu var det väl för lite kvar för att det skulle ha haft någon större påverkan på den här matchen, men vi är tacksamma för att kunna ha med Maja i nästa match.

Domarteamets förklaring till den uteblivna utvisningen var att de tappade numret på Linköpingsspelaren, skriver Aftonbladet.

- Det är en linjedomare och en domare, och det är Anja (Mittag) och en spelare. Jag förstår inte hur man kan missa det. Jag fattar inte det, säger Caroline Seger.