Jesper Bratt (63 på hjälmen) firar säsongens första mål. Men måndagen slutade ändå i besvikelse när hans lag tappade 4–1 till 4–6. Bild: Mary Altaffer/AP/TT

Segerlöst New Jersey tappade igen

Jesper Bratt gjorde säsongens första mål för New Jersey – men fick ändå inte fira första segern i NHL-ishockeyn. Trots 4–1-ledning brände laget chansen, släppte in fem raka mål och föll mot Florida på hemmaplan med 4–6.

Det var helgdag i USA, Columbusdagen, och New Jersey jagade säsongens första seger efter fem förluster, varav två efter förlängning/straffar, i en matiné mot Florida.

Laget tog också ett ordentligt grepp om matchen.

Jesper Bratt, VM-forward i maj, lyfte iskallt in 2–1 med en backhand förbi ryske stjärnmålvakt Sergej Bobrovskij i slutet av första perioden.

I början av andra gjorde Will Butcher och Pavel Zacha två snabba mål inom loppet av 36 sekunder och New Jersey ledde med 4–1.

Tappade igen

Men Devils tappade 4–0 till 4–5 (efter straffar) i premiären mot Winnipeg och historien upprepade sig.

Brett Connolly reducerade två gånger i mittperioden, MacKenzie Weegar kvitterade i öppningen av tredje perioden och Noel Acciari styrde in 5–4 för Florida och buropen från hemmafansen lät inte vänta på sig.

Förre Brynäsforwarden Jesper Boqvist gjorde sin hemmadebut för New Jersey och blev involverad i fallet. Han drog på sig en fyra minuter lång utvisning för hög klubba med drygt sju minuter kvar och Floridas Jevgenij Dadonov kunde avgöra med 6–4-målet.

Stoppade Hughes

Vid 4–1-ledning missade New Jerseys 18-årige supertalang Jack Hughes, vald som nummer ett i draften i somras, ett jätteläge att göra sitt första NHL-mål i karriären. I numerärt överläge missade han öppet mål och prickade stolpen, fick en ny chans på returen men prickade den andra stolpen sedan Anton Strålman stört med klubban.

Rickard Rakell gjorde säsongens andra mål för Anaheim borta mot Boston, men det hjälpte inte när förre Södertäljeforwarden David Pastrnak var glödhet och gjorde fyra mål. Boston vann med 4–2.

Minnesota tog första segern efter fyra raka förluster och Victor Rask visade vägen med sitt första mål för säsongen i 2–0-segern borta mot Ottawa.