Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sent anmälda stjärnor gick inte att stoppa

Mikael Ekvall skrev in sig till Strandjoggen kvällen före start. Meraf Bahta väntade ännu längre med sin anmälan. När tävlingen sedan drog igång var det ingen som kunde hänga med de båda löparstjärnorna.

Mikael Ekvall från Strömstad löparklubb har Strandjoggens gällande banrekord från 2011. Men tiden 14.34 kunde han inte matcha i årets upplaga av femkilometersloppet.

I tryckande värme gick Ekvall i mål på 14.54 vilket var dryga halvminuten snabbare än Anders Grahl, Hälle IF.

LÄS MER: Målgångskameran – vem spurtade bäst?

– Jag tänkte bestämma mig tätt inpå och efteranmälde mig i går kväll. Det är kul att bara vara med, som när jag var yngre. Det är viktigt för att stötta småloppen så att de lever kvar, sa Mikael Ekvall som inte hade någon tanke på att försöka slå sitt eget banrekord.

– Jag har varit skadad mycket och ville bara känna hur det kändes att vara tillbaka. Jag hade problem med ländryggen och var borta i tio veckor men nu är det 100 procent, och formen kändes hyfsat bra ändå.

Sprang du Strandjoggen? Se bilderna från loppet här!

LÄS MER: Het löparfest i Uddevalla – se över 100 bilder från Strandjoggen

Bahta debuterade

I damklassen var det en ännu senare anmäld löpare som vann. Bara en timme före start meddelade Hälles Meraf Bahta att hon skulle debutera i Strandjoggen.

I mål var det inget snack. Segertiden var 16.37 – nästan fem minuter före loppets tvåa Lovisa Keterlins, Friskis och svettis. Bahta var väldigt nöjd vid målgången och hyllade banan.

– Vilken rolig bana! Jag tappade lite i backen men det gick jättebra och det är vackert mot havet. En magisk bana och den här ska jag inte missa nästa gång, lovar Hällestjärnan i målfållan.

I ungdomsklasserna, F16 och P16, vann Ida Kraft och Algot Wedberg.

TV: Se Strandjoggen från start till mål. Video: Håkan Fredriksson.

Rekord i barnklassen

Efter Strandjoggens "stora" lopp var det dags för barnklassen. 132 barn under tio år sprang 870 meter runt Gustavsberg och bidrog med mycket glädje till löparfesten.

– Barnklassen har funnits i tre år och det var deltagarrekord i år, säger tävlingsledaren Bror Widén.

I Strandjoggen gör också föreningarna upp i lagtävlingen. Det handlar om att anmäla sig under samma klubbnamn och sedan ta sig i mål över femkilometersbanan med så många som möjligt.

Skicklighet med vädret?

Bäst gick det för Uddevalla atletklubb som hade 81 fullföljande deltagare och därmed vann 5000 kronor till klubben. Tvåan Uddevalla blue rocks hade 72 deltagare i mål och trean Hälle IF hade 21 löpare som korsade mållinjen.

Alla som på något sätt var med på Strandjoggen hade nog en skön dag som bjöd på sol och 28-gradig hetta.

– Om det är tur eller skicklighet vet jag inte. Något år hade vi en riktig åskskur men jag minns mest att det har varit riktigt fint väder varje år, säger Bror Widén som grundade Strandjoggen och har arrangerat loppet sedan 2007.

Vi rapporterade från målgången på Gustavsberg – se mer från Strandjoggen!

LÄS MER: Följ Strandjoggen här!