Blytung förlust. Tim Nilsen och LSK hade sina möjligheter, men åkte på en sen förlust hemma mot Halmstad.
Blytung förlust. Tim Nilsen och LSK hade sina möjligheter, men åkte på en sen förlust hemma mot Halmstad.

Sent mål sänkte LSK

Bra spel, flera chanser – men ny förlust. Ljungskile föll sent efter att ha pressat topplaget Halmstad. – Väldigt bittert, säger tränare Jonas Olsson.

ANNONS
|

Tillbaka på Uddevalla Arena hoppades Ljungskile på en ny hemmaseger efter den mot Gais som bröt den segerlösa sviten innan uppehållet. För motståndet stod superettans tabelltvåa och så sent som i fjol allsvenska Halmstad.

Hannes Stiller och Linus Tornblad inledde efter höft- och sjukdomsbesvär på bänken och avstängde Jakob Olsson var också ett borträknat offensivt hot.

Det borgade för ett anfallspar bestående av Tim Nilsen och Alexander Mellqvist, som tillsammans med hela laget inledde piggt och tog sig till ett antal farligheter. Bland annat hade Nilsen ett vänsteravslut tätt utanför och Mellqvist hann sånär rätt på språngnicksförsöket efter inlägg från vänster.

ANNONS

– Det jag är mest besviken är killerinstinkten i motståndarens straffområde. Vi har så många lägen där vi ska skjuta och väntar en tiondel. Vi löper inte, utan reagerar i stället för att agerar och blir för sena. Det är den sekunden för sent som är skillnad på mål eller inte, säger Ljungskiles tränare Jonas Olsson.

Halmstad stack upp genom högerbacken Jesper Westerberg, som fick felträff men den luriga bollbanan ledde till stolpen. August Strömberg tvingades också till en svettig räddning efter ett Alexander Henningsson-avslut från nära håll.

Men det var mållöst i halvtid.

Ytterligare en stolpträff – nu från LSK och Nilsen – inledde andra. Samme norrman låg bakom nästa möjlighet när han tog sig till ett skott somHBK-målvakten Stojan Lukic fick sträcka ut på. Returen var inbytte Tornblad först på, men bortaförsvarare hann precis emellan.

Strömberg stod för ytterligare en reflexräddning på Fredrik Olssonsnick från nära håll. Detta när Ljungskile var det lag som låg närmast ett ledningsmål.

Men HBK skulle sticka upp, och avgöra, med knappa tio minuter kvar. Alexander Henningsson spelade fram Olsson som inte gjorde något misstag från nära håll.

– Vi blir paralyserade och helt stillastående. Det ser väldigt, väldigt enkelt ut och är sådant som avgör matcher, säger Ljungskiletränaren om målet.

ANNONS

– Med tanke på möjligheter borde vi kanske ha förtjänat en poäng, nu fick vi inte det och får lägga det bakom oss, fortsätter han.

Att inte den rätta instinkten i boxen finns där, vad beror det på?

– En grej kan vara att man spänner sig och vill för mycket. Men vi har så många lagen och det har blivit ett mönster nu när vi ändå får till så pass mycket stora målchanser.

– Jag vet inte hur många matcher det är som vi har övertag statistiskt med fler skott. Det är något som inte är riktigt bra. Det får vi ta till oss och träna ännu mer på.

Hur ser du på tabelläget nu?

– Man kan gå runt och må jättedåligt över det, eller så kan man fokusera på nästa sak: återhämtningsträning och match. Gör vi jobbet varje dag, varje vecka så kommer det här att gå bra

Janne Jönsson, däremot, var nöjd med återbesöket i Ljungskile.

– Det blev en besvärlig och jämn match, som jag visste att det skulle bli på förhand. Jag är glad för disciplinen, vårt fyndiga spel och att vi håller nollan.

Jonas Olsson:

– Det är en match som kan sluta hur som helst. Halmstad har en lång rad av 1–0-vinster, och det är ingen tur. De har något som vi inte har.

ANNONS

LSK står kvar på 15 poäng och negativ kvalplats.

Matchfakta

Superettan

Ljungskile SK–Halmstads BK 0–1 (0–0).

Målen: 0–1, Fredrik Olsson (0–1).

Ljungskiles startelva: August Strömberg – David Frölund, Josémar, Petter Björlund, Allan Mohideen – Ahmed El-Amrani, Aleksandar Kitic, Yussif Chibsah (83), Ahmed Suleiman (36) – Alexander Mellqvist, Tim Nilsen.

Avbytare: Oliver Gustafsson (mv), Mattias Pedersén, Admir Bajrovic, Peter Sörensen Nergaard, Linus Tornblad (36), Hannes Stiller (83), Simon Svanberg.

Varningar, LSK:Allan Mohideen, Alexander Mellqvist, Josemar

Halmstads startelva: Stojan Lukic – Jesper Westerberg, Alexander Berntsson, Fredrik Liverstam, Adnan Kojic – Alexander Henningsson, Antonio Rojas, Ivo Pekalski, Sead Haksabonovic – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

Publik: 751

ANNONS