Albin Sheqiri prisades som årets unga ledare på Uddevalla idrottsgala 2017.
Albin Sheqiri prisades som årets unga ledare på Uddevalla idrottsgala 2017. Bild: Andreas Olsson

Sheqiri lämnar Gais för sitt första senioruppdrag

25-årige Albin Sheqiri blir ny tränare i division 4-laget IK Svane.
– Jag vill dominera i alla spelets faser, säger han.

ANNONS
|

IK Svane har presenterat Albin Sheqiri som ny huvudtränare till nästa säsong. Det blir 25-åringens första senioruppdrag där han assisteras av Hussein "Mussi" Haiir.

Albin Sheqiri fick lägga den egna fotbollskarriären åt sidan på grund av skadebekymmer. Istället satsade han redan i ung ålder på tränarbanan.

I IFK Uddevalla fick han chansen och var akademiansvarig och ungdomstränare i ett par år. Under hösten 2017 bytte han till Gais U16- och U17-lag. Under våren utvecklades uppdraget med en roll som videoanalytiker till A-laget.

LÄS MER:Sheqiri tar steget upp i Gais A-trupp

Lärt sig av superettantränarna

Nu lämnar han alltså superettanklubben för Svane i division 4 Bohuslän/Dalsland.

– Tanken var att fortsätta i Gais men det var en tuff säsong och med pendlande från Uddevalla och hemlängtan. Jag har lärt mig mycket av Bosko Orovic och Patrik Ingelsten där jag fått vara med på träningar och gjort videoanalyser i superettan, säger Albin Sheqiri som ser fram emot att jobba med Hussein Haiir.

ANNONS

– Mussi lockade mig, vi känner varandra sedan IFK-tiden och det här blir mitt första seniorlag. De flesta spelarna är yngre och jag tror att de är seriösa med träningen. Vi ska jobba hårt i match för match och inte begränsa oss. Det hoppas jag ska motivera dem att göra det bättre än förra säsongen.

Ska vara kul att se Svane

Svane blev tia i division 4 i år och klarade sig kvar via kval mot IFK Strömstad och Brålanda IF. Då leddes laget av Hussein Haiir och Mattias Niklasson.

– Mussi har byggt mycket på att dominera med boll och de har nästan varit för naiva. Jag vill spela med samma stuk men prioritera defensiven mer. Jag vill dominera i alla spelets faser där vi har en kollektiv hög aggressivitet och disciplin. Det ska vara kul att kolla på oss, säger Albin Sheqiri.

Den nye tränaren säger också att ett par nya spelare är på väg till klubben. De kommer att presenteras framöver.

ANNONS