Tilda Knauer tog hem ett JSM-silver på 1 500 meter i helgen.
Tilda Knauer tog hem ett JSM-silver på 1 500 meter i helgen. Bild: Privat

Silver på JSM för Hälles Tilda Knauer

Hälle IF fortsätter plocka medaljer på de stora svenska mästerskapen. Under helgens junior-SM i Göteborg kom ytterligare en.

ANNONS
|

Det var 1 500-meterslöparen Tilda Knauer som sprang hem helgens enda medalj för klubben efter att ha tagit en silverpeng på distansen i F17-klassen.

Knauers lopp beskrivs som en taktisk triumf där den inför loppet upplagda planen gick i lås.

– Vi visste att det fanns en tjej som är snabb och som vi anade skulle sticka i väg ganska tidigt. Men Tilda låg kyligt kvar i sin position. När det var 400 meter kvar gick hon upp och körde och sprang i från de andra, säger tränaren Benjamin Åberg.

Men även om loppet var taktiskt väl genomfört fanns det förstås en risk att planen skulle gå i stöpet.

ANNONS

– Man vet ju aldrig, det kan alltid finnas en chans att den som stack inte hade stuckit. Men det är kul när taktiken håller, säger Åberg.

Medaljen var Knauers första på 1 500 meter och det första silvret i SM-sammanhang. Hon har sedan tidigare tre brons på 800 och 1 000 meter.

I pojkar 19 gick Sharmarke Ahmed för ett brons på samma distans. Men Hällelöparen fick till slut se sig besegrad av Lamdehofs Samuel Philström.

– Han körde i en klass med löpare som är ett år äldre, så han blev ändå bästa löpare född 02. Men han kanske sprang bort sig lite. Han gick med dem längst fram och det gick kanske lite för fort och en kille kom i kapp och gick förbi. Men han gör personbästa inomhus så det får han ändå vara nöjd med även om det alltid är medaljer man siktar på, säger Åberg.

Finns det något annat du plockar med dig från helgen?

– Det var kul att många elever från UEIG (Uddevalla elitidrottsgymnasium) gjorde det bra. Vi hade totalt sex aktiva med och alla utom en nådde topp-6-placeringar. Så det är ett tecken på att det går framåt och det är väldigt roligt.

ANNONS

IK Orient deltog med fem aktiva där flera tävlande stod för starka prestationer. Jacob Helsing och Augustin Hilmerson nådde bland annat fjärdeplatser i 400 meter respektive tresteg.

Hällelaget med Anna Logg, Maria Gylfe, Weronica Hägg och Catrine Forsström spgran hem ett stafettguld på veteran-SM i helgen. Foto: Hälle IF
Hällelaget med Anna Logg, Maria Gylfe, Weronica Hägg och Catrine Forsström spgran hem ett stafettguld på veteran-SM i helgen. Foto: Hälle IF

Guld på veteran-SM

En bit söderut, nämligen i Malmö, avgjordes veteran-SM den här helgen. Även där blev det medaljglädje för Hälle.

Klubben ställde upp med ett damlag i K40-klassen på 4x200 meter, vilket var distriktets första kvinnliga stafettlag.

Och debuten slutade på bästa sätt.

Laget med Anna Logg, Maria Gylfe, Weronica Hägg och Catrine Forsström sprang hem SM-guldet och satte i och med det även ett nytt distriktsrekord för klassen.

ANNONS