Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Östersunds Simon Kroon under måndagens allsvenska match mellan IF Elfsborg och Östersund på Borås Arena.

Simon Kroon matchhjälte i debuten

Simon Kroon är tillbaka i allsvenskan med besked. Efter en kvart hade nyförvärvet redan stått för ett mål och en assist för sin nya klubb Östersund i 2–0-vinsten mot Elfsborg.

I Borås debuterade Simon Kroon när han startade på högerkanten i Östersunds elva. 25-åringen, som representerade Malmö FF mellan 2011 och 2015, kommer senast från danska Midtjylland.

Han trivs tillbaka på svensk mark.

- Det känns framförallt kul att vara i Östersund. Jag tycker det är ett otroligt spännande projekt med spelare som har haft en fantastisk utveckling, säger han

Inspirerad klev han fram redan i den sjunde minuten.

Vid Elfsborgs målburs högra sida passade han, med hjälp av Elfsborgs Robert Gojanis fot, upp till Curtis Edwards som placerade bollen i hörnet.

Bredsida i mål

Bara drygt sju minuter senare gjorde han ett vackert mål helt på egen hand.

- Vi bryter ett uppspel där Jamie (Hopcutt) hittar mig i kontringen. Jag kan driva med fart mot deras försvarare och utnyttja farten och kan ta en touch åt sidan och lägga en bredsida in i mål. Skitkul med den starten.

Elfsborg har ett minst sagt ansträngt läge i allsvenskan som tabelltolva, med endast tre poäng ned till Brommapojkarna på kvalplats. Senaste förlusten kom just mot Östersund för nio dagar sedan.

Revanschen som skulle komma på hemmaplan hade uteblivit efter en kvart.

Parader av Keita

Men så vaknade Elfsborg till. Rami Kaib slog till på halvvolley, vilket tvingade Östersundmålvakten Aly Keita att tippa bollen över mål. Han skulle tvingas till fler svettiga räddningar när Östersund släppte till chanser. Östersund kan tacka Keita, som fortsatte briljera med parader i målet i andra halvlek, samt stolparna för resultatet.

- Han räddar oss verkligen med fem, sex riktigt bra räddningar. Det var viktigt, säger Kroon.

I den 64:e minuten byttes Kroon ut. Skåningen har skrivit kontrakt till 2021 och har gott om tid på sig att acklimatisera sig till det jämtländska klimatet.

- Än så länge har det varit väldigt bra. Så det har inte varit så svårt men de har varnat mig om senare, vi får väl se hur det känns då, säger Simon Kroon.

Resultatet innebär att Elfsborg inte har gjort mål på fyra matcher. Östersunds svit däremot är på åtta matcher utan förlust.