Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sista rundan sänkte Kinhult

Skaftögolfaren Marcus Kinhult var på väg mot en ny fin helg på Europagolfens challengetour. En svag avslutande runda ändrade på det.

Challengertouren består av golfarna som slåss om en plats på kommande års Europatour. Under midsommarhelgen landade den i danska Kolding dit Marcus Kinhult kom med gott självförtroende efter en delad femteplats i franska Lumbre förra veckan. Det var årets bästa insats även om Marcus själv bara tyckte att spelet var okej.

På banan i Kolding inledde han första dagen med bra spel, men det var under lördagen och tredje rundan som han fick till spelet ordentligt med 67 slag, fem slag under banans par.

Söndagen började desto sämre där det blev spel i kraftig vind. På de första sex hålen noterades Marcus Kinhult för fyra bogeys.

– Det var upp på fredagen och lördagen och sedan ner på söndagen då det var riktigt trögt. Det var missade utslag som hamnade i ruffen och som var svåra att rädda, berättar Marcus pappa Mikael som gick med som caddie i Danmark.

Marcus Kinhult fick till en birdie på det åttonde hålet, och höll sedan par innan en dubbelbogey på 15:e definitivt förstörde dagen.

– Det var för mycket spel ute i det höga gräset samtidigt som puttarna inte riktigt ville ramla i.

En birdie på näst sista hålet gjorde ändå att han stannade på 283 totalt vilket räckte till en delad 28:e plats, några vitiga tourpoäng och knappt 1500 euro i prispengar, att jämföra med vinnande landsmannen Oscar Stark som slutade 14 under par och fick en prischeck på närmare 30 000 euro.

– Riktigt kul för Oscar som dessutom gled om oss i rankingen, den rackarn, säger Mikael Kinhult.

Marcus Kinhult klättrade ändå ett snäpp till en åttondeplats. Mycket återstår av golfåret, men utgångsläget är gott i kampen om att ta en av de 15 direktplatserna till nästa års Europatour. De som kommer där bakom har chansen att slåss om ytterligare några platser vid challengerfinalen i Oman i början av november.

Efter Danmark bar det hem till Skaftö och träning inför nästa tourtävling, då utanför Inverness i Skottland.

– Vi kommer att jobba med en del saker fram till dess, som att få bättre utslag vilket innebär att få jaga bidries i stället för att rädda sig undan bogeys, säger Mikael Kinhult som hoppas att Marcus ska kunna hitta en jämnhet och samma höga nivå i spelet som under i fredags och lördags.

– Lägstanivån måste vara hög för att vinna eller komma högt i tävlingarna.