Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborgs Emma Koivisto, till vänster, och Rosengårds Fiona Brown duellerar i den allsvenska premiären.

Självmål räddade premiärpoäng för Rosengård

Rosengård brände en straff och massor av målchanser i den allsvenska premiären. Till slut räddades guldfavoriten av ett självmål.

1–1 i mål. 5–0 i skott på mål i övrigt. 13–0 i hörnor. En bränd straff. Guldtippade Rosengård dominerade stort i den allsvenska premiären men poängen hemma mot Göteborg räddades via ett självmål i den 89:e minuten.

- Men den här poängen kan vara väldigt viktig i slutändan. Serien är lång och vi visste att det skulle bli tufft mot Göteborg, säger Rosengårds landslagsmittfältare Caroline Seger.

Mittag missade straff

Den tyska anfallsveteranen Anja Mittag var Rosengårdsspelaren som hade de främsta chanserna att skjuta hemmalaget till en seger. Men om inte Göteborgs nederländska målvakt Loes Geurts räddade 32-åringens avslut var det tyskan själv som missade. Exempelvis straffen i den 62:a minuten som gick högt över målramen.

- Jag tycker att vi skapar tillräckligt många målchanser för att avgöra den här matchen, men ibland är det så. Man får jobba lite hårdare och förhoppningsvis lossnar det i en annan match. Serien är som sagt lång och vi ska inte överanalysera att vi inte vinner den här matchen utan mer ta med det positiva, säger Seger.

Göteborgs amerikanska stjärnanfallare Christen Press behövde endast en chans för att ge gästerna ledningen. Med knappa kvarten kvar att spela kom nyförvärvet, som har ett kontrakt till sommaren, fri med den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic och petade in 1–0.

- De har ju en forward som inte behöver mer än en målchans och en sådan spelare är ju unik. Jag tror att Göteborg kommer att få nytta av henne väldigt mycket. Det är ett bra Göteborg vi möter, säger Caroline Seger.

"Vi ger aldrig upp"

Premiärpoängen räddades I den 89:e minuten. Då slog Rosengårds vänsterytter Fiona Brown ett inlägg som Göteborgsbacken Taylor Leach olyckligt nickade i en båge över en chanslös Geurts.

- Jag är stolt över att vi aldrig ger upp. Vi är i en svår situation, men vi fortsätter att anfalla och fortsätter att ligga på. Det innebär också att vi kan göra 1–1. Och vem vet – det kanske blir en väldigt värdefull poäng längre fram, säger nygamle Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.