Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic flyger till Los Angeles i dag och ska läkarundersökas, träna och presenteras för sin nya klubb i morgon.

Självsäker Zlatan på väg till LA

Zlatan Ibrahimovic är på väg till Los Angeles och ska både läkarundersökas och träna med Galaxy i morgon. Men spela redan på lördag?

Ibrahimovic har inte spelat någon fotbollsmatch sedan den 26 december, då han spelade från start med Manchester United för första gången sedan knäskadan, men byttes ut redan i halvtid.

Han har själv sagt att han är redo för spel i sin nya klubb redan i lördagens derby mot Los Angeles FC.

- Vi får se, vi får se hur han mår när han landat. Han ska kollas av läkarna först och vi har några tester vi vill att han gör för att se var han står fysiskt. Det finns en chans att han kan spela en del av matchen, men jag tror ju inte att han spelar 90 minuter, säger Schmid till Expressen.

"Lite Zlatan-feber"

Schmid säger att han inte är orolig över svenskens knäskada, att LA Galaxy fått rapporter från läkare och fysteamet i United och att skälet till att Ibrahimovic inte spelat i år "kanske mer varit ett tränarbeslut än något annat".

Ibrahimovics nye anfallskollega Ola Kamara, från Norge, ser fram emot att välkomna honom till laget.

- Det är lite Zlatan-feber i LA, det är ju en legend som kommer. Tre timmar efter att övergången utannonserats stod det ungar med full Zlatan-outfit utanför träningsanläggningen, säger Kamara till Expressen.

"Tror Zlatan kan springa"

Kamara tror också att Ibrahimovic kommer att anpassa sig till MLS-ligans spelstil.

- Spelmässigt är det mer taktiskt i Europa och mer fysiskt och tekniskt här. Det fysiska var nog största chocken för mig – hur många rusher du måste göra under en match. Fast nu tror jag i och för sig att Zlatan kan springa, säger han med ett skratt.

Ibrahimovic ska presenteras av Galaxy på en presskonferens efter fredagens träning på hemmaarenan Stubhub, klockan 13.30 lokal tid.