Simon Sjödin.
Simon Sjödin.

Sjödin: "Visade att jag är tillbaka"

Simveteranen Simon Sjödin hittade glädjen till simningen i Köpenhamn. I finalen vid kortbane-EM i sin nya hemstad kämpade han länge om bronset, men blev till slut sist.

ANNONS
|

Efter en tung vår och ett missat långbane-VM i somras hade simveteranen Simon Sjödin planerat att avsluta sin långa landslagskarriär med kortbane-EM i Köpenhamn. En flytt till just Köpenhamn gjorde dock att 31-åringen fick en nytändning. Och trots att han slutade sist i finalen på 200 meter medley på tiden 1.54,94 betydde insatsen mycket.

- Det betyder mycket för min fortsatta satsning. Att jag vet att jag kan slåss med de här grabbarna, säger Sjödin, som även ska simma 200 meter fjäril i helgen.

ANNONS

"20-årig Simon igen"

Det var på det avslutande frisimmet som Sjödin kroknade och föll bort från kampen om bronset, som norrmannen Tomoe Zenimoto Hvas tog hand om (1.54,16).

- Jag tar med mig att jag var med och utmanade om en medalj, säger Sjödin, som tog EM-silver på 200 meter medley 2013.

- Åldern har inget med prestationen att göra. Jag ska fixa detaljerna så att jag är en 20-årig Simon igen.

Sophie Hansson tog brons på 50 meter bröstsim tidigare i EM och är nu klar för en ny final (på lördag) efter att simmat in på sjunde bästa tid (1.05,39) på halva distansen.

- Jag är nöjd med tiden. Det är årsbästa och någon tiondel över mitt personliga rekord (1.05,26), säger Helsingborgssimmaren.

ANNONS

"Lite mer press på sig"

TT: Kunde du gå in mer avslappnat med tanke på att du tagit din första individuella seniormedalj?

- Både ja och nej. Man känner ju att man får lite mer press på sig när det gick så bra på 50 meter, men jag försökte koppla bort det och ändå fokusera på mitt eget, säger Hansson.

Erik Persson, som blev femma på 200 meter bröstsim i torsdags, laddade om till halva distansen dagen efter och tog sig till semifinal genom att förbättra sitt personliga rekord med en halvsekund, 58,09. Målet var att gå under 58 sekunder i semifinalen, men Kungsbackasimmaren fick exakt samma tid som på förmiddagen och blev utslagen som tolfte man.

Köpenhamn, TT:s utsände
ANNONS