Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Isac Brännström.

Sju juniorer när HV71 slog Rögle

HV71 bröt sin negativa trend efter två raka hemmaförluster och bara en vinst på de fem senaste matcherna. HV vann mot Rögle med 2–1. Jönköpingslaget gjorde det tack vare hela sju juniorer i laguppställningen och det var Isac Brännström som visade vägen med sitt 1–0-mål.

- Vi har varit dåliga att ta skott när vi har fått chanserna och därför bestämde vi oss för att skjuta mer, säger Brännström.

För Brännström, 19, var det andra SHL-målet i karriären. Det första kom i premiären mot Djurgården.

-  Luckan var inte stor, men den gick in och det var det viktigaste, säger han om sitt mål bakom Justin Pogge i Rögles mål.

HV71 kom till spel utan åtta av sina ordinarie spelare, men lyckades ändå vinna.

- Vi har skickliga spelare på skadelistan, men de som är med gör det väldigt bra, säger Isac Brännström.

Stenlund avgjorde

Rögle kunde sedan kvittera till 1–1 genom Ludvig Rensfeldt, men i slutperioden såg Kevin Stenlund till att fansen fick jubla över en seger i Kinnarps arena.

- Segern var rättvist och vi är nöjda med vårt spel. För oss var det självklart viktigt att studsa tillbaka efter 2–6-förlusten mot Örebro senast. Alla stämplade in och gav järnet, säger Isac Brännström.

För HV71:s fans blev det dubbel glädje. Mitt under matchen blev det klart att 26-årige backen, Stefan Elliot, närmast från KHL-laget AK Bars Kazan kommer att förstärka laget.

- Det är en duktig tvåvägsback som vi är nöjda att vi har knutit till oss. Eventuellt kommer vi att försöka värva ytterligare en back, säger HV71:s sportchef, Johan Hult.

Gunnarsson lämnar

Det är också klart att Jonas Gunnarsson, som vaktade målet i lördagens seger, kommer att lämna HV71 efter den 30 oktober. HV har Linus Söderström och Fredrik Pettersson-Wentzel i målet.

Inför den här säsongen lämnade Ted Brithén HV71 för Rögle. Nu var han tillbaka och fansen hyllade honom innan nedsläpp för sina insatser när HV71 tog guld i våras.

Men allra mest jublade HV-fansen åt att det blev en vinst och tränaren, Johan Lindbom, säger så här:

- Det här var en riktig krigarinsats. Vi behövde det här.

Rögle kom ned på jorden ordentligt efter fina insatser på slutet och assisterande tränaren, Roger Hansson, var missnöjd:

- Det var lite surt att förlora. Vi kommer inte upp alls i den nivå som vi gjort på sistone.