Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lukas Stomvall. (arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson
Lukas Stomvall. (arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson

"Skönt att vinna men man är inte euforisk"

Resultatet säkrade en sak, och gav hopp om mer. Det var återhållsam glädje och lättnad i Kropps efter den supervikiga segern mot S-hof.
– Det är skönt att vinna men man är inte euforisk, säger Lukas Stomvall.

Uppladdningen inför matchen har präglats av den senaste matchen. Storförlusten borta mot Di Vide. Kollapsen var en besvikelse i Kroppslägret – samtidigt som den satte laget i en svår sits.

Två segrar på de återstående två matcherna krävdes för chansen att kunna slippa undan ett kval skulle finnas kvar. Hemma mot S-hof på onsdagskvällen blev det i alla fall en klar seger, 31–22.

– Det var ett sånt jävla antiklimax senast och vi var som allra sämst när det betydde som allra mest. Det är inte okej men det kändes som att vi hade haft vår plump och ville vi ha revansch på oss själva, säger målvakten Lukas Stomvall som var en av lagets bärande spelare.

Saknades kantmål

Inledningen var något knackig och sönderryckt där S-hof gick upp i ledning, mycket tack vare en rad Kroppsutvisningar. Efter ett tag fattade de gröna nivån och från mitten av första halvlek var de starkare och smartare än sina unga motståndare.

Simon Tydén Busck fångade boll efter boll på linjen och blev lagets bästa målskytt. Men även hemmalagets niometersspelare hade ett övertag på försvaret och det var väl egentligen bara kantmålen som saknades. Ledningen var som mest tolv mål men slutade på nio.

Näst bästa matchen i Kropps

Lukas Stomvall fick stå hela matchen och hade inga svaga perioder.

– Vinslöv borta är min bästa match sedan jag kom till Kroppskultur, men bortsett från den så är den här i topp. Jag fick en helt annan hjälp av försvaret i dag så jag är nöjd. Det var väl någon boll till jag skulle haft men det var ingen dipp under hela matchen.

Segern betydde att Kropps inte längre kan åka ur division 1 direkt. De ligger fortfarande på kvalplats med en möjlighet att passera Di Vide eller IFK Karlskrona just över strecket – men då måste flera andra resultat gå med dem.

"Visade en härlig glöd"

– Det är lite blandat. Det är skönt att vinna men man är inte euforisk. Vi visade en härlig glöd i dag och den saknades senast. Vi visade den i 60 minuter i dag men det är lite synd att det ska dröja 20 matcher, säger Stomvall.

Resterande matcher i den näst sista omgången spelas i helgen och Kropps sista seriematch i vår är borta mot Kärra, ett lag som fortfarande har chansen att vinna hela serien.

– Det är en av de tuffaste matcherna på året men, herregud, det har väl skett större under än att vi slår Kärra borta? Det är klart att vi inte är favoriter men vi får ge oss själva chansen så får vi se hur långt det räcker, säger Lukas Stomvall.

Vi direktsände matchen och du kan se reprisen här.

Matchen

Division 1 södra, herrar

Kropps–S-hof 31–22 (15–11)

Mål, Kropps: Simon Tydén Busck 9, Oskar Högström 5, Henrik Erlandsson 4, Olof de Blanche 3, Henrik Blomqvist 3, Anders Alfredsson 3, Axel Rämhed 2, Simon Angmyr, Jonathan Segle

Publik: 289

Här hittar du tabellen.