Skadade Zlatan Ibrahimovic fick inte vara med på planen när Manchester United tog Europa League-titeln. När han är tillbaka efter knäskadan siktar han på Premier League-titeln. Arkivbild.
Skadade Zlatan Ibrahimovic fick inte vara med på planen när Manchester United tog Europa League-titeln. När han är tillbaka efter knäskadan siktar han på Premier League-titeln. Arkivbild.

Skadan gav Zlatan ett nytt mål

Knäskadan hjälpte Zlatan Ibrahimovic att besluta att fortsätta spela fotboll.

ANNONS
|

Det har varit tunnsått med intervjuer med den svenske anfallsstjärnan efter att han skadade knät i våras. Men han ställde upp för den förre fotbollsstjärnan Thierry Henry i tv-kanalen Sky Sports och berättade om utmaningarna efter skadan.

- Det var en utmaning att jag aldrig tidigare haft en stor skada och alla människor pratade om att "det var slut" eller att "han är för gammal", säger Ibrahimovic.

- Men när det hände var det lätt för mig att säga att jag skulle tillbaka, för att jag då fick en utmaning. Skadan triggade mig, det gav mig energi och ett mål. Jag utmanar mig genom att se vad jag kan göra, se hur långt jag kan ta kroppen.

ANNONS

"Jag fick ett mål"

36-åringen erkänner att han de senaste åren har tvekat inför en fortsättning av karriären.

- Men skadan gjorde det lätt för mig. Jag fick ett mål, att komma tillbaka och spela, säger Ibrahimovic som i somras skrev på för ytterligare ett år i Manchester United.

- Jag vill gå ut på samma sätt som jag kom in. Jag vill inte halta ut.

Siktar på ligatiteln

Han upprepar det han sade till Manchester Uniteds webbplats tidigare i höst, att han "vill slutföra det han börjat" i Premier League-klubben.

- Allt det jag byggde upp under den första säsongen – då vi tog tre titlar – fick inte det slut jag ville. Målet är (att vinna) Premier League, det är mitt mål att slutföra. Allt som jag inledde den första säsongen ska vi avsluta under den andra.

ANNONS

United vann Community Shield, ligacupen och Europa League förra säsongen, men Ibrahimovic missade finalen i Europa League på Friends arena på grund av knäskadan som han fick under kvartsfinalen mot Anderlecht i april.

TT
ANNONS