Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild.
Arkivbild.

Skadedrabbat Orust räddade oavgjort i slutminuterna

Det var en oerfaren trupp som Orust FC kom till start med i träningsmatchen mot Göteborgs DFF. En debutant fick chansen och räddade laget med på mål på övertid.

Skador och sjukdomar gjorde att flera ordinarie spelare saknades på planen i ett blåsigt Gilleby. Mer än halva startelvan saknades och inledningsvis fick också den reducerade truppen det tufft.

– Vi var inte bra och låg inte rätt i positionerna, säger assisterande spelande tränare Ulrika Tartagni.

I andra halvlek steppade laget upp. Den tuffa motvinden från första halvleken blev istället medvind vilket gav laget energi.

– Det är klart att med de valmöjligheter vi har så blir det svårt. Men vi rycker upp oss i andra halvlek och de som är på plan gör bra prestationer även om spelet inte helt klickar, säger tränaren Stefan Kristensson.

Ung spelare fick chansen – blev målgörare

Matchen pendlade fram och tillbaka och var länge mållös. Med drygt 10 minuter kvar kom första målet. Bortalaget Göteborgs DFF tog ledningen.

– Det var såklart frustrerande. Jag tycker de hade lite tur, det är ett "flytmål" men de räknas också, säger Ulrika Tartagni.

Men Orust skulle svara upp och på övertiden gör Orust FC 1–1. 15-åriga Sophie Thijssen, som gjorde sin riktiga debut med a-laget satte de avgörande målet.

– Det är väldigt roligt och betyder såklart jättemycket för henne, säger Stefan Kristensson.

Positiva saker att ta med sig

Matchen blev inte vad Orust hade hoppats på. Men det finns ändå positiva saker som de tar med sig inför den kommande seriepremiären.

– De är positivt att fler får chansen samtidigt som vi vill kunna spela ihop oss med den tänkta truppen. Har vi den truppen som vi tänkt så tror jag vi är kvar nästa år, säger Ulrika Tartagni.