Skämtade om bomb på Kastrup – landslagstränare gripen

På Kastrups flygplats på väg till ett mästerskap skämtade en svensk landslagstränare, som också är aktiv i en västsvensk förening, att han hade en bomb i sin väska. Landslagstränaren greps och terminal 2 på Kastrup spärrades av.
– Det stämmer att det är en av våra ledare som det berör, säger en talesperson för förbundet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under fredagen spärrades terminal 2 av på Kastrups flygplats efter en incident i säkerhetskontrollen.

Sportbladet var först att rapportera om att det rör det sig om en svensk landslagstränare.

Efter att ha hamnat i ett samtal med säkerhetspersonalen ska landslagstränaren ha surnat till och sagt att att han hade en bomb i en medhavd väska.

Terminal 2 på Kastrup utrymdes till följd av detta och danskt bombskydd undersökte väskan. Landslagsledaren som greps ska ha försvarat sig med att det hela handlade om ett skämt.

När GP når förbundet landslagstränaren arbetar för svarar de att ännu inte lyckats komma i kontakt med den berörda personen.

ANNONS

– Vi har sökt denna, men personen har inte varit kontaktbar. Vi har valt att stänga av personen från vår verksamhet. För det är varken ett okej beteende som privatperson eller som en företrädare för vårt förbund. Nu är det ett polisiärt ärende, säger talespersonen för förbundet.

”Vi har pratat med personen”

I nuläget vet förbundet inte om personen kommer ha kvar sin anställning efter incidenten men meddelar att han är avstängd tills vidare.

– Vi har inte pratat med personen. Vi vill ha den dialogen först. Men just nu är han avstängd från vår verksamhet, säger talespersonen.

Förbundet tar även avstånd från personens agerande, som är misstänkt för brottet olaga hot.

– Det är inte ett beteende som en individ kan ha på en flygplats eller offentlig plats. Det är ju en polisutredning och det är den som får hantera konsekvenserna utifrån det agerande. Men det är inte ett okej agerande för vårt förbund heller, säger talespersonen.

Aktiv i västsvensk förening

Ledaren är också aktiv i en västsvensk förening. Föreningens ordförande har nåtts av uppgifterna om att ledaren är brottsmisstänkt.

– Personen var inte där i vårt uppdrag och jag vill vänta på den polisiära utredningen innan jag uttalar mig mer. Det jag kan säga är att alla gör fel och att det här verkar vara ett väldigt dumt fel på helt fel ställe. Jag kan inte se att personen har förändrats på grund av det här, men vi får avvakta vad den polisiära rapporten säger.

ANNONS

Hur ser ni på personens framtid om hen döms?

– Det är omöjligt att svara på nu. Man får ta ett beslut då.

Landslaget kommer fortsätta sin resa mot mästerskapet men det är i nuläget oklart kring vem som kommer leda laget.

– För oss är det förstås viktigt att laget kan fortsätta sin resa mot mästerskapet. Vi jobbar på en lösning så det blir så bra som möjligt sportsligt för laget. Sen är det viktigt att de mår bra och känner sig trygga och att övriga ledare tar hand om gruppen.

Terminalen är nu öppen igen.

GP har sökt tränaren i fråga.

LÄS MER:Misstänkt väska på Kastrup – terminal utrymdes

ANNONS