Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Underlaget på Umeå energi arena har fått kraftig kritik de senaste dagarna. Bild: JOHAN LÖF
Underlaget på Umeå energi arena har fått kraftig kritik de senaste dagarna. Bild: JOHAN LÖF

Skarpa kritiken mot underlaget i Umeå

Rosengård vann det damallsvenska mötet mot Umeå med 3–0 i helgen. Men efter matchen riktades det skarp kritik mot underlaget på Umeå energi arena – samma plan som Ljungskile SK ska spela på i nästa omgång.

Det var efter Rosengårds 3–0-seger i allsvenskan mot Umeå IK på Umeå energi arena som gästernas målvakt Zećira Mušović riktade skarp kritik mot underlaget.

”Förbundet måste markera - en plan som den i Umeå kan vara karriärdödande”, skriver Mušović på sin blogg på Fotbollskanalen, något Kvällsposten var först med att rapportera.

”På vissa ställen fanns det inget konstgräs kvar, där låg enbart hårt underlag. Jag kände mig osäker och rädd att spela på en sådan här plan. Det här innebär skaderisk, tänkte jag tyst för mig själv.”

Konstgräsplanen i Umeå är samma plan som Ljungskile SK kommer att spela på i nästa omgång av superettan då nykomlingen ställs mot Umeå FC.

– Planen i Umeå har fått dispens då den inte uppfyllde kraven för vare sig superettan eller damallsvenskan. De ansökte då om en tidsbestämd dispens och vi gjorde bedömningen att den inte är farlig att spela på, detta efter att ha gjort olika testvärden, säger SvFF:s tävlingskonsulent Pierre Blomqvist till Kvällsposten i ett bemötande till Mušović kritik.

Planens skick ska ha påverkats negativt av att konstgräset inte lagts om på flera år samt långa vintrar.

Umeåtränaren Robert Bergström är även han något kritisk mot underlaget.

– På vissa ställen är den inte bra. Både vi och Umeå FC, som spelar i superettan, har påpekat det för kommunen. Den är vad den är, men vi hade alla önskat en bättre plan, säger Bergström till TT.

Inför lördagens möte mellan Umeå och Ljungskile ligger LSK näst sist i tabellen med fem inspelade poäng på sju matcher. Umeå ligger på en av de negativa kvalplatserna med sina sex inspelade poäng.