Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Joni Ortio hade det hett om öronen i Skellefteåmålet. Till slut räckte hans storspel till en 2–1-seger mot Frölunda.

Skellefteå fick revansch mot Frölunda

Heta känslor, men kyliga målvakter. Skellefteå vann rivalmötet mot Frölunda med knappa 2–1 efter storspel av de båda burväktarna.

Mötena mellan Skellefteå och Frölunda har de senaste åren inneburit en uppsjö av heta känslor, gruff och slagsmål, inte minst framför de båda målen. Men varken Joni Ortio eller kollegan Johan Mattsson i Frölundamålet lät sig störas av det.

Mattsson gjorde ett par riktigt vassa räddningar, bland annat när han i en sekvens tappade klubban, och Ortio hamnade i ett läge på mage men räddade med ett utsträckt ben.

- Nja, de hade några chanser, så det var tur att de inte lyckades få in den, säger Joni Ortio.

- De här matcherna är alltid roliga att spela. Mycket känslor, båda lagen kämpar hårt, men allra viktigast är att vi vann.

Ville vinna

Den finländske landslagsmålvakten, som är uttagen till Karjalaturneringen i Helsingfors nästa vecka, hade samtidigt god hjälp av lagkamraterna. Skellefteå, pressat av dubbla förluster mot Djurgården i helgen, behövde – ville – ha en seger med sig från Scandinavium och det märktes.

- I genomsnitt är det roligare att vinna än att förlora, säger Ortio med ett snett leende.

- Men vi har spelat bra, även om vi inte har lyckats vinna. Så det är skönt att få betalt för den insatsen och äntligen få tre poäng.

Skellefteå inledde piggt och behövde inte ens en halvminut för att skapa de första två målchanserna, bland annat ett friläge för Oscar Möller. Det var å andra sidan långt ifrån det enda friläget i matchen, där kampviljan ofta gick före passningsprecisionen.

Inga genvägar

Men Joni Ortio och Johan Mattsson storspelade och höll siffrorna nere.

Till slut krävdes ett slagskott från blålinjen från Oscar Möller och ett mål i numerärt överläge av Per Lindholm för att överlista Mattsson. Ortio lyckades hålla allt utom ett distinkt slagskott från Adam Almquist förbi sig.

- Vi gör en stabil match, från målvakt fram till forwards. En grymt stark seger, säger Skellefteåtränaren Stefan Klockare nöjt.

Hans motsvarighet i Frölunda, Roger Rönnberg, var betydligt mer dämpad.

- Det var en jämn hockeymatch. Det är väl det bästa jag kan säga. Jag tycker att vi tyvärr inte har desperationen, koncentrationen, inställningen för att vinna den här matchen, säger han.

- Det kändes som att vi i dag ville hitta en genväg för att vinna, och det gör man inte gör mot ett lag som jobbar så hårt som Skellefteå.