Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skellefteås Jimmie Ericsson. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Skellefteå kvartsfinalklart efter snällderby

Skellefteå är klart för SM-kvartsfinal för elfte året i rad. OS-forwarden Joakim Lindström avgjorde med ett sent 1–0-mål borta mot Luleå – i ett derby som inte riktigt hettade till.

Det var upplagt för SM-slutspelsliknande ishockey i mötet mellan kvartsfinaljagande Luleå och Skellefteå i Norrbotten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men i stället blev derbyt – 13 mil skiljer städerna åt – det snällaste hittills den här säsongen.

Skellefteå vann med 1–0 efter att OS-forwarden Joakim Lindström avgjort drygt åtta minuter från slutet av tredje perioden.

34-åringens 16:e mål den här säsongen såg till att ge Skellefteå en säkrad placering bland de sex bästa lagen i SHL och en kvartsfinalplats för elfte säsongen i rad.

14 utvisningsminuter

Tidigare under SHL-säsongen så har intensiteten och irritationen växt för varje möte mellan Luleå och Skellefteå. 20 och 26 utvisningsminuter dubbelmötet i november och 61 utvisningsminuter i matchen i Skellefteå vid årsskiftet.

Men när det nu gällde positionering inför SM-slutspelet då blev det bara 14 minuter för lagen i utvisningsbåsen.

- Inte tillräckligt med kamp, inte tillräckligt med desperation, säger Skellefteås Jimmie Ericsson till C More.

Djuse ut på bår

I mitten av andra perioden tvingades Skellefteåbacken Emil Djuse föras av isen på bår med en misstänkt huvudskada. 24-åringen föll med hakan i isen efter en krock i hög fart med en Luleåspelare och kunde inte fullfölja matchen.

Djuse har haft sin poängmässigt bästa SHL-säsong hittills med tre mål och 18 assist på 49 matcher. Men nu riskerar han alltså att missa slutspelet i nästa vecka ifall det visar sig vara en allvarligare skada.

Oavsett Djuses medverkan så går Skellefteå alltså in i SM-kvartsfinal för elfte året i rad, sedan säsongen 2007–2008. Västerbottningarna vann SM-guld 2013 och 2014 och spelade sex raka finaler 2011–2016.