Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Skellefteås Jimmie Ericsson gjorde sitt första mål för säsongen mot Mora.

Skellefteå radar upp segrar

Skellefteå har vaknat till efter en tyngre period. I Mora vann västerbottningarna med 3–0 efter ett imponerande spel. Det var lagets tredje seger i SHL-ishockeyn på fem dagar. 

Skellefteå började bäst och pressade Mora hårt de första tio minuterna. Återigen märktes det att laget samlat ihop sig efter förra veckans tunga hemmaförlust mot Frölunda. Efter den smällen har det varit allmän skärpning inom laget.

Skellefteå kom till Mora med två raka segrar. Kuriosa i sammanhanget är att laget följdes av en egen klack på 60 personer, som hade lämnat Skellefteå klockan 04.15 på morgonen för att hinna till matchen.

Dubbelt firande

Med sitt nya självförtroende körde Skellefteå över dalalaget och tog ledningen med 1–0 efter 3.59. Målskytt: Jimmie Ericsson, som jublade dubbelt:

Ett: Det var hans hundrade SHL-mål.

Två: Det var också hans första mål den här säsongen sedan comebacken för elva matcher sedan.

- Det var otroligt skönt. Speciellt eftersom det stått en nolla i kolumnen, sade Ericsson till C More.

OS-kedjan avgjorde

Skellefteåpressen kom av sig i samband med Henrik Hettas utvisning efter halva första perioden. Mora kom tillbaka in i matchen och avslutade perioden på ett strålande sätt men i andra perioden var det bara Skellefteå. Under långa stunder kom Mora knappt ur egen zon.

Skottstatistiken 17–6 till Skellefteå beskriver lagets dominans i andra perioden, men några vassa målchanser skapades inte. Den farligaste möjligheten hade Mathias Bromé som sköt i stolpen i en Mora-kontring.

I slutperioden jagade Mora  desperat en kvittering som skulle föra laget över det så viktiga kvalstrecket. Men Skellefteå spelade av matchen och när det återstod två minuter avgjorde Joakim Lindström genom att göra 2–0. Oscar Möller svarade för passningen. En perfekt avslutning inför kommande landslagsuppdrag för OS-kedjan, där också Pär Lindholm ingår.