Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Skellefteå firar efter en sen vändning och seger i förlängning mot Rögle.

Skellefteå vann efter sen målexplosion

Rögle såg ut att ha en trepoängare säker när man ledde med 3–0 mot Skellefteå långt in i slutperioden. Men med ett jätteryck på slutet kunde Skellefteå jobba sig i kapp, ordna förlängning och seger med 4–3.

I två och en halv period hade hemmalaget stångat pannan blodig mot Rögles försvarsmur men tre mål på slutet av Filip Berglund, Adam Pettersson och Bud Holloway förde Skellefteå i poängläge. I förlängningen satte Oscar Möller segermålet med ett stenhårt skott.

- Jag är oerhört missnöjd. Vi spelade hårt och aggressivt i 50 minuter, sedan visade det sig hur omoget vi är som lag. Det är en sjukdom som härjar nu där vi inte gör de där småsakerna som måste göras om man ska vinna, sade Rögles tränare Cam Abbott.

"Hockeygudarna måste ha somnat"

För det här var Rögles match långt in i slutperioden.

Topplaget Skellefteå hade enorma svårigheter att ta sig fram till några målchanser och när backen Jesper Williamsson prickade in 3–0 för Rögle efter 8.24 i den tredje perioden började publiken att lämna arenan.

Rögle höll ihop laget perfekt och tillät inte tama Skellefteåspelare att ta sig in på mål. Hemmalaget sköt massor av skott, men de som inte täcktes av uppoffrande Röglespelare tog målvakten Ville Kolppanen hand om.

Finländaren kom in från den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star inför säsongen men skadades på träning och debuterade först nu. Han såg ut att bli matchvinnare men Skellefteås urladdning på slutet ändrade på den saken.

- Vi gör våra bästa 54 minuter för säsongen men sedan måste hockeygudarna ha somnat. Oerhört frustrerande för vi gör så mycket bra där ute. Men jag är ändå stolt över laget och tyckte att det var kul att debutera, sade Kolppanen, som var på väg att hålla nollan men som till slut fick släppa fyra puckar bakom sig.

Poängkungen inledde vändning

Först spelade Joakim Lindström fram Filip Berglund till 1–3 efter 8.24 i slutperioden. Det var sjunde matchen i rad som Lindström gjorde poäng.

Sedan tryckte Adam Pettersson in 2–3 i numerärt överläge fyra minuter från slutet. Skellefteå hade plötsligt ett enormt momentum och Bud Holloway kunde knappa minuten senare kvittera och ordna förlängning.

Där avgjorde alltså Oscar Möller med ett kanonskott till Skellefteås fördel efter bara 36 sekunder.

- En oerhört skön seger. Vi kunde komma tillbaka för att vi började skjuta direktskott i tredje perioden, det är det som behövs om det ska bli mål i dagens hockey, sade Skellefteås tränare Stefan Klockare.