Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV71 vann efter straffar. Arkivbild.

Skellefteås första förlust kom mot HV71

HV71 var hetast och gav Skellefteå lagets första förlust när man vann med 3–2 efter straffläggning. Skellefteå hämtade upp ett tvåmålsunderläge men HV:s Oscar Sundh satte den avgörande straffen.

- Isen var ju ganska dålig så jag försökte hålla det enkelt. Skönt att den gick in, säger HV-forwarden, som haft det lite tungt med poängproduktionen under serieinledningen.

Det gäller för övrigt hela laget.

- Nu var vi mer desperata än förut, i dag spelade vi med större ödmjukhet. Synd bara att vi drog på oss så många utvisningar i sista perioden. Det är lite surt att tappa en 2–0-ledning, säger Oscar Sundh.

Försvarsarbetet prioriterades tydligt av båda lagen och det krävdes något alldeles extra för att någon målchans skulle dyka upp.

Som att två motståndare krockade, till exempel.

Det hände Skellefteås Joakim Lindström och Petter Granberg tre minuter in i den andra perioden. Då kunde HV-backen Kristofer Berglund sno åt sig pucken och fick fritt fram mot Mantas Armalis, som hemmadebuterade i Skellefteåmålet.

Berglund gjorde inget misstag och kunde pricka in 1–0 för sitt lag.

Första powerplaymålet

2–0 kom i numerärt överläge och var HV71:s första powerplaymål för säsongen i det 13:e försöket i spel fem mot fyra.

Det var Simon Önerud som hann före Armalis på en sargretur efter ett skott från Markus Ljungh och enkelt kunde slå pucken i mål.

- Vi gjorde våra två bästa perioder så här långt och två poäng känns givetvis bra, men eftersmaken är ändå besk. Lite snopet att vi blir så passiva i sista, jag är inte nöjd när vi tappar poäng, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Skellefteå var obesegrade inför matchen och i serieledning, HV71 hade bara en seger och låg näst sist. Men Smålandslaget är betydligt bättre än så och visade det klart.

HV hetast

HV var hetast runt båda målen, vann tekningar, täckte skott och såg till att göra jobbet enkelt för sin målvakt Felix Sandström.

Men 2.06 in i den tredje perioden fick Sandström kvällens första puck slinka förbi sig. Det var Jimmie Ericsson som lite turligt kunde utnyttja en situation framför mål och reducera HV-ledningen.

Hemmalagets slutforcering blev våldsam och trycket mot HV-målet intensivt i slutperioden.

Kvitteringen kom också när Oscar Möller efter 12.50 från nära håll kunde slå in 2–2, framspelad av Andreas Wingerli.

- HV behövde inte bekymra sig om oss i två perioder. Men en stor eloge till killarna att kunna komma tillbaka i sista perioden. Då är vi lite rakare i vårt spel och får förstås mycket energi av 2–1-målet så tidigt i perioden, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.